Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Krásná Tereza Bebarová, znáte ji jako Světlanu z Ulice, prozradila, jak griluje. Odpověď zní: velmi zdravě!

Tereza Bebarová griluje výtečně a hlavně ZDRAVĚ. Máme její recepty!

Světlana zpět v Ulici - 2
Světlana zpět v Ulici - 2
aktualizováno 06.05.2013, 00:00 | 06.05.2013, 00:00 | doma.cz/em

Krásná Tereza Bebarová, znáte ji jako Světlanu z Ulice, prozradila, jak griluje. Odpověď zní: velmi zdravě!

 "Grilujeme obvykle na terase, používáme gril značky Weber a nejčastěji grilujeme s přáteli, doma nebo na chalupě," prozradila "Světlana z Ulice." S dlouholetým přítelem vychovávají holčičku Klaudii, a té už se grilování také týká. 

 

"Jak pozoruju Klaudii a její apetýt, tak na nás asi v létě něco grilovaného vyloudí. Máme moc rádi vegetariánská jídla, takže často grilujeme sýr a zeleninu. Skvělý je třeba sýr halloumi, který se dá koupit v obchodech s řeckými nebo arabskými potravinami, nebo obyčejný hermelín, vykoupaný v oleji, koření nebo bylinkách a zabalený do alobalu," popisuje známá herečka lahůdky, které nesmějí chybět při grilování.

 

Světlana zpět v Ulici - 1

 

PSALI JSME:

 

Mařenka z Arabely hraje v Ulici! ROZHOVOR

Lucie Benešová z Gymplu: Stará se o čtyři děti, ohaře, kocoura a manžela

 

"Taky jezdíme do prodejny se švýcarskými sýry Swis cheese, kde kupujeme speciální sýr na gril, který se neroztéká a je vynikající. Často grilujeme zeleninu na nejrůznější způsoby.

 

Jarní tombola

 

Skvělý je třeba grilovaný fenykl. Nejprve ho očistíme od svrchních lístků, oloupeme červenou cibuli a rozkrojíme napůl. Jak cibuli, tak fenykl pokapeme olivovým olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Zeleninu dáme na gril řeznou stranou dolů a grilujeme 6-8 minut. Dobu grilování uzpůsobíme podle toho, jestli máme zeleninu spíše větší nebo menší. Pak zeleninu otočíme, grilujeme z druhé strany opět asi 6-8 minut. Na závěr ji pokapeme balsamikovým octem, posypeme nasekanými lístky tymiánu a můžeme servírovat," vysvětluje  herečka, jak grilovat rychle a zdravě.

 

Tereza Bebarová - 1
(Foto: Jakub Deml)

 

PSALI JSME:

 

"Sporťák" Michal Hrdlička: Měl jsem tušení, že Lucka v TýTý zvítězí!

 

Dalším vynikajícím jídlem, které ráda připravuje, jsou grilované kukuřičné klasy, které před namočíte do majonézy, pak je obalíte v dobrém, tvrdém nastrouhaném sýru a poté grilujete, dokud není sýr křupavý.

 

PSALI JSME:

 

Lucie Borhyová: Můj nový přítel je prostě báječný!

 

Báječný na grilování je i lilek nebo cuketa a červená paprika, jen je důležité nezapomenout nechat lilek před grilováním "vypotit". To znamená nakrájet na kolečka nebo na kostičky, osolit, počkat, až pustí vodu, pak omýt a osušit. Potom ho můžeme jakkoli ochutit kořením a grilovat.

 

Tereza Bebarová - 4
(Foto: Jakub Deml)

 

Skvělé jsou podle Terezy také grilované brambory, ať celé ve slupce, nebo nakrájené na kostičky a smíchané s chilli papričkou, solí, římským kmínem a několika celými stroužky česneku, ke kterým ke konci přidáme cherry rajčátka a po dokončení promícháme s dobrým modrým sýrem.

 

"Ke grilované zelenině a sýrům je nejlepší víno," říká známá herečka. "My máme rádi hlavně italské, třeba červené Terre Nerre, které se pěstuje na úpatí Etny. A pro ty, kteří alkoholu neholdují, doporučuji vychlazenou vodu se šťávou z limety, s třtinovým cukrem a s lístky máty. Jak vidíte, tak se dá krásně grilovat i bez masa a navíc chutně a zdravě," ubezpečuje představitelka Světlany ze seriálu Ulice.

 
5 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře