Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Léto sice pomalu oficiálně končí, podzimní rovnodennost se ohlásí 23. září, ale neznamená to, že na nás už nic hezkého nečeká, že se nemůžeme nadále udržovat v kondici.

Toto je reklamní sdělení. Redakce Doma.cz neovlivňuje jeho obsah.

Naučte se vařit svá oblíbená jídla odlehčeně

Šmakoun
zdroj: oficiální zdroj Šmakoun
aktualizováno 01.09.2017, 00:00 | 01.09.2017, 00:00 | Komerční článek
Reklamní sdělení

Léto sice pomalu oficiálně končí, podzimní rovnodennost se ohlásí 23. září, ale neznamená to, že na nás už nic hezkého nečeká, že se nemůžeme nadále udržovat v kondici.

Nemusí zůstat u pouhých vzpomínek na skvělé letní zeleninové saláty, opečené buřtíky, které milují zejména děti, vůni grilovaného masa a třeba i na babiččiny báječné ovocné koláče! Leckdo si o dovolené dopřává, protože těch pár dnů si přece musí užít. Někdo jiný je i v době vytouženého volna disciplinovaný a dodržuje svůj zdravý životní styl.
A co to vlastně je zdravý životní styl? Pro každého trochu něco jiného. Někdo se rád nabaští a přidá více pohybu, jiný pečlivě vybírá kvalitní potraviny. A jak by to mohlo nebo mělo vypadat v praxi, aby nám chutnalo a měli jsme radost z dobrého jídla?

Nová potravina

S jednou velice zajímavou potravinou do vašeho jídelníčku vás chceme nyní seznámit. Jedná se o výrobek zcela nového typu s názvem Šmakoun.

A co to vlastně šmakoun je? Jednoduše řečeno potravina vyrobená z vaječných bílků, která neobsahuje téměř žádný tuk, cukr, cholesterol ani lepek a laktózu. V tomto okamžiku by měli zbystřit všichni celiaci a ti, kteří trpí právě potravinovou alergií na lepek nebo laktózu. A ještě bonus navíc: šmakoun je bez přidaných chemických látek a konzervantů. A pro puntičkáře nebo vyznavače čísel dodáváme, že kalorická hodnota šmakouna je zhruba 280 kJ na 100 g.

Navíc můžeme s jistou dávkou hrdosti říci, že tato potravina je českým vynálezem a zpracovává se unikátní patentovanou technologií.

Šmakouna najdete v různých sladkých i slaných variantách ve většině obchodních řetězců, prodejnách se zdravou výživou a fitness centrech, ve Vitalandu a také v nabídce internetových obchodů Košík.cz a Rohlík.cz
 

Co se šmakounem
 

Šmakouna můžete používat tak jak je, bez další tepelné úpravy, nebo k přípravě slaných i sladkých pokrmů. A když byla řeč o babiččiných koláčích, můžete vyzkoušet třeba meruňkový nebo švestkový Šmakoun. Rovněž můžete sáhnout po některém z hotových krémů (kakooříškový, pomerančový, kokosový). Použití sladkých variant je ještě mnohem širší: na ovesné a pohankové kaše, palačinky, poháry, ovocné knedlíky, které ocení velcí i malí.


Vedle vlastního kuchařského umění a fantazie můžete při nedostatku času také sáhnout po již hotových potravinách se šmakounem. Milovníci dobrých uzenin si mohou vybrat párky, klobásy nebo karbanátky, do kterých ke kvalitnímu masu přidaný Šmakoun znamená více tolik potřebné bílkoviny a méně nežádoucích tuků a kalorií.
 

Šmakoun párky
(Foto: oficiální zdroj)

 

A pokud jde o vaše ratolesti, které si o prázdninách užívaly opékané buřtíky, mohu také sáhnout po jejich rovněž oblíbených párečcích. Jistě jim budou chutnat i při menším obsahu soli. Není jistě bez zajímavosti, že párky splňují i tzv. pamlskovou vyhlášku. Ta se sice týká školních jídelen a bufetů, ale určitě stojí za zvážení, aby děti nekonzumovaly více soli než je nezbytně nutné.

A protože začal školní rok, můžete svým ratolestem se Šmakounem připravovat také nejrůznější pomazánky ke svačině do školy. Kdybyste nevěděli jak na to, spoustu receptů a nápadů najdete na www.smakoun.eu.


Benefity

Vyzkoušejte Šmakouna. Nemusíte nijak zvlášť měnit svoje chutě, návyky v kuchyni ani jídelníček. Lze ho nastrouhat nebo nakrájet do jakéhokoliv jídla, které běžně připravujte, takže vařit, dusit, zapékat. A hlavně to neznamená žádnou práci navíc, to zajímá především ženy, protože v kuchyni vládnou většinou ony. Stačí se jen zamyslet nad tím, že malá změna – přidání 20-30% šmakouna do jídla, využití při pečení nebo použití jakéhokoliv jiného hotového výrobku ze šmakouna, může znamenat postupně velkou změnu: celkově méně tuků, sacharidů, soli, snížení energetické hodnoty jídla. V rovině odbornější pak získáte kvalitní komplexní bílkovinu, tolik prospěšnou pro náš organismus a sníží se tzv. glykemický index jídla.

Nakonec ale zjistíte, že je to nejen z výživového hlediska zajímavý výrobek, ale že i jídla s ním připravená opravdu chutnají a zpestří vám jídelníček. Tak to zkuste a uvidíte, že budete spokojeni, protože chuť oblíbených jídel se nezmění, Šmakoun totiž přejímá chuť pokrmu, do kterého byl použit. Tak dobrou chuť!

 

1 hlasů
Vaše hodnocení