Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Může být zmrazená ryba stejně kvalitní jako čerstvá?

Toto je reklamní sdělení. Redakce Doma.cz neovlivňuje jeho obsah.

NEKUPUJTE VODU, KUPUJTE RYBU

Vložit video na:

aktualizováno 16.12.2013, 00:00 | 16.12.2013, 14:28 | Komerční článek
Reklamní sdělení

Může být zmrazená ryba stejně kvalitní jako čerstvá?

 

Dnes je mezi lidmi velmi rozšířen názor, že nejlepší ryba je chlazená ryba. Tento názor se vžil díky různým pořadům o vaření. Může to však být názor velice milný. Chlazená ryba se nemusí vždy = čerstvá ryba! Cesta čerstvých mořských ryb na náš trh není vůbec jednoduchá. Může to trvat i několik dní, než se taková ryba dostane přes obchodníka na Váš stůl. Rozuměl bych zákazníkovi, který si koupí celou chlazenou rybu nebo filet, který mu z takové ryby přímo před ním prodejce vyřízne, aby měl možnost si zkontrolovat stav očí a žaber. Bez tohoto je posouzení čerstvosti filetu dosti obtížné. Navíc takovou chlazenou rybu musím následně velice rychle zkonzumovat. Chlazené ryba je ve většině případů i výrazně dražší což je spojeno s vyššími náklady na dopravu menších objemů i s kalkulací vyšších ztrát.

Oproti tomu na moři zamrazené filé Mylord PREMIUM vykazuje kvalitu čerstvé ryby, je výrazně cenově dostupnější a lze ho v domácím mrazáku dlouhodobě uchovat.


euro frigo
(Foto: oficiální zdroj)

 
 
Co znamená na moři zamrazené filé?

Na moři zamrazené filé z aljašské tresky Mylord PREMIUM se vyrábí přímo na palubách lovících lodí, v chladných vodách severního Pacifiku v oblasti Kamčatky a Aljašky. Aljašská treska je při teplotách kolem 0°C během několika hodin po vylovení finálně zpracována, tzn. vyfiletována a zamrazena. To znamená, že zákazník má u nešeho filé Mylord PREMIUM opravdu záruku té nejvyšší čersvosti. Tady ten rozdíl, chlazená ryba ve vnitrozemí může být i několik dní stará i více jak týden stará, oproti tomu na moři zmrazená max. několik hodin.
 
euro frigo
(Foto: oficiální zdroj)

 

Jak se taková kvalita a čerstvost projevuje?

Díky rychlému zamrazení ihned po vylovení si filé z aljašské tresky Mylord PREMIUM zachová kvalitu skutečně čerstvé ryby. Filé zůstává krásně bílé, křehké a šťavnaté, není cítit rybinou, na pánvi nepouští téměř žádnou vodu. Zmrazené vakuově balené filé je výborně skladovatelné, díky své dlouhé trvanlivosti ho můžete mít neustále k dispozici.
 
Jak takové filé v obchodě poznat?

Bohužel ne každé filé je takto kvalitní, důležité je sledovat obal. My jako zodpovědný výrobce na českém trhu si kvalitu našich výrobků bedlivě hlídáme. Na obalu našich výrobků velkými písmeny upozorňujeme právě na ty nejdůležitější věci.
 
Bez chemie!
Bez přidané vody!
ZNM - Zamrazeno přímo Na Moři ihned po ulovení!
Tak čerstvé jak jen může být!

 
euro frigo
(Foto: oficiální zdroj)


Pakliže si zákazník všímá těchto informací a vybere si především z některý výrobků naší řady Mylord PREMIUM, nebude určitě zklamán.
V žádném případě nekupujte tresku s éčky, taková treska je napumpovaná vodou! Nekupujte nekvalitní zmrazené ryby!
 
Není lepší kupovat filety, proč je filé Mylord PREMIUM v kostkách?
 
V minulosti existoval dnes již přežitý názor, že v případě kostek, se jedná o lisované filé z odřezků a tudíž špatnou kvalitu. Není to pravda, filé Mylord PREMIUM je vyráběno z celých filetů té nejvyšší kvality a jen zformováno do pravidelných bloků pro zamrazení. Takovéto bloky jsou pak nejvýhodnější pro skladování, další přepravu a manipulaci.
 
Filé Mylord PREMIUM a dětské obaly? Jak si potradit s kostmi?
 
Jednou z překážek konzumace ryb je i to, že obsahují nebezpečné kůstky. Zejména rodiče malých dětí se obávají nebezpečí polknutí. Výrobky s informací bez kostí a právě s dětskými motivy snadno a rychle informují zákazníka, že toto filé je vyráběno ze specielně filetované suroviny a tedy zcela bez kostí. Toto filé je samozřejmě vhodné i pro zákazníky, kteří mají problémy se zrakem. Ti pak mohou naše filé konzumovat zcela bez obav. Takové filé je skutečně řešením pro ty kteří o Vánocích nekonzumují kapra z obavy polknutí kosti.

euro frigo
(Foto: oficiální zdroj)

 
Jak filé Mylord PREMIUM připravovat?

Filé z aljašské tresky Mylord PREMIUM je úžasnou potravinou, pochází z divoce žijící ryby z těch nejčistších vod naší planety. Je bohaté na bílkoviny a důležité minerální látky, neobsahuje téměř žádné tuky. Jeho příprava je velice jednoduchá. Pro zachování nutričních hodnot a v souladu se zdravou výživou je asi nejvhodnější příprava na přírodno. Nejlépe jen v páře nebo na pánvi na malém kousku másla s kmínem, tak si skutečně správně vychutnáte přirozenou chuť filé. Samozřejmě u nás je velice oblíbené filé obalované ve strouhance nebo těstíčku. Výborně chutná i v pomazánkách s mrkví a celerem tzv. falešná humrová pomazánka na chlebíčky.

Ohromnou výhodou je, že můžete filé vložit na pánev rovnou ve zmrazeném stavu, to s žádným jiným masem není možné. Díky tomu získáte během pár minut nutričně hodnotný a zároveň dietní pokrm.

ZAMRAZENO NA MOŘI IHNED PO ULOVENÍ - TAK ČERSTVÉ JAK JEN MŮŽE BÝT
 

 

 
5 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře