Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Masné i sladké výrobky s minimem tuku a cukru, to je Šmakoun

Toto je reklamní sdělení. Redakce Doma.cz neovlivňuje jeho obsah.

Nová česká potravina bourá mýty o nezdravém stravování!

Šmakoun
zdroj: oficiální zdroj Šmakoun
aktualizováno 25.09.2017, 00:00 | 25.09.2017, 00:00 | Komerční článek
Reklamní sdělení

Masné i sladké výrobky s minimem tuku a cukru, to je Šmakoun

V posledních letech u nás zažíváme nejenom renesanci potravin, jako jsou třeba pohanka a jáhly, které v kuchyni běžně používaly naše babičky. Postupem doby se objevily na našem trhu pro vyznavače zdravého životního stylu i tzv. superpotraviny jako jsou quinoa, chia semínka nebo cizrna, které dávno před námi znali Inkové i Aztékové.
V České republice byla vyvinuta nová potravina, která se zpracovává z vaječných bílků unikátní patentovanou technologií a jmenuje se Šmakoun.

Šmakoun
(Foto: oficiální zdroj)


Co je Šmakoun

Jedná se o lehce stravitelnou potravinu vyrobenou z vaječného bílku, který je významným zdrojem komplexní bílkoviny. Neobsahuje téměř žádný tuk, cukr, ani dnes tolik problematické cholesterol a lepek, takže může obohatit jídelníček i celiakům i těm, kteří se potýkají s potravinovou alergií na mléko. Navíc nenajdete ve Šmakounovi konzervanty ani přidané chemické látky a má jen 280kJ na 100g.

Ačkoliv bílkoviny běžně konzumujeme např. v mléčných výrobcích a v mase, ale bohužel také zároveň s nežádoucím tukem, je to pro řadu z nás stále nedostačující.
Bílkoviny jsou pro nás naprosto nepostradatelné, je to základní stavební složka našeho těla. Významně se podílí na tvorbě tělesných tkání, přispívají ke správné funkci enzymů, hormonů, regulačních látek, významně podporují imunitu. A viditelně prospívají vlasům, nehtům a pokožce.

Obecně bohužel stále platí, že máme v jídelníčku nadbytek tuků a cukrů. Proto je tady Šmakoun, jako důležitý zdroj kvalitní bílkoviny, kde tuky a cukry nejsou.
Všechny tyto vlastnosti už teď oceňují nejen lidé s nadváhou, pacienti např. s vysokým krevním tlakem a také sportovci, ale i všichni ti, kteří se chtějí stravovat lehčeji. Protože pozor – málo kdo ví, že bílkoviny se nepřeměňují v tuk, takže se po nich netloustne!

Šmakoun
(Foto: oficiální zdroj)


Jídelníček měnit nemusíte

Pokud váháte s používáním šmakouna, nemusíte, rozhodně nebudete stát před volbou zda zdravě nebo chutně. Šmakoun totiž přejímá chuť jídla, do kterého byl použit. Můžete ho krájet, strouhat, mlít a vařit, dusit, zapékat, grilovat i s ním péct.
Připravte si oblíbené zapečené těstoviny, pizzu, lasagne, špagety, pomazánky a budou méně energeticky vydatné.
Můžete si ogrilovat chuťově zajímavý špíz ze šmakouna (uzený, mexický, provensálský) a zeleniny nebo použít již hotové masové karbanátky či klobásky se šmakounem. Pro puntičkáře nebo vyznavače čísel dodáváme, že díky vysokému podílu kvalitního masa a přidaného šmakouna mají maximálně 13 % tuku, 15 % bílkoviny a pouhé 1,8 % soli.

Pokud máte rádi sladké, se šmakounem můžete mlsat bez obav. Stačí sáhnout po některém z již hotových krémů (kakaoříškový, pomerančový, kokosový) nebo vlastní sladké recepty obohatit meruňkovým, brusinkovým nebo švestkovým šmakounem. A využití je ještě mnohem širší: na ovesné a pohankové kaše, palačinky, poháry, ovocné knedlíky. A budete-li potřebovat radu nebo inspiraci, vše potřebné najdete na www.smakoun.eu
Pravidelné zařazení šmakouna bude pro vás znamenat jednoznačně méně soli, tuku, cukru a tedy i cholesterolu a navíc se energetická hodnota jídla sníží až o 1/4.

Kde koupíte

Šmakouna můžete zakoupit v různých sladkých i slaných variantách v celé České republice ve většině obchodních řetězců, prodejnách se zdravou výživou a fitness centrech, ve Vitalandu, a také je už v nabídce internetových obchodů Košík.cz a Rohlík.cz.

0 hlasů
Vaše hodnocení