Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Nedáte dopustit na bramborový salát s majonézou? Vylepšete svůj recept. Přinášíme vám tip na tradiční vánoční bramborový salát s výtečnou chutí, za kterou stojí poctivá majonéza od Vitany.

Toto je reklamní sdělení. Redakce Doma.cz neovlivňuje jeho obsah.

Vánoční tip: Jak připravit ještě chutnější bramborový salát

vitana
zdroj: oficiální zdroj vitana
aktualizováno 01.01.1970, 01:00 | 22.11.2016, 00:00 | Komerční článek
Reklamní sdělení

Nedáte dopustit na bramborový salát s majonézou? Vylepšete svůj recept. Přinášíme vám tip na tradiční vánoční bramborový salát s výtečnou chutí, za kterou stojí poctivá majonéza od Vitany.

Vánoce jsou obdobím, kdy můžete předvést své kulinářské schopnosti. V každé rodině se tradice a štědrovečerní menu liší. Někdo má rád kapra a někdo zase pečené maso, ale bramborový salát si vychutná každý. Vyzkoušejte náš tip a připravte ještě chutnější bramborový salát s naší tajnou ingredienci!

Poctivá majonéza od Vitany

Víte, proč je poctivá majonéza od Vitany opravdu poctivá? Protože obsahuje více vajec než konkurenční výrobky dostupné na českém trhu. Její receptura přesně odpovídá chuti českých spotřebitelů, a proto je ideální variantou pro přípravu vánočního bramborového salátu.

Její skvělou chuť potvrdil například velký test majonéz, ve kterém se hodnotilo 19 druhů těchto výrobků.

Co budete potřebovat k přípravě bramborového salátu?

Vánoční bramborový salát vám s naším receptem zabere necelou hodinu a půl a pochutná si na něm 8 osob. Nezapomeňte salát připravit den předem. Uleží se a jeho chuť je pak výraznější.

10 důležitých ingrediencí:

435 ml Vitana Poctivá majonéza
5 ks sterilovaných okurek
4 ks kořenové petržele
3 ks mrkve
1 menší kus celeru
1 ks cibule
1 konzerva sterilovaného hrášku
3 ks vajec
2 kg salátových brambor
1 polévková lžíce plnotučná hořčice

 

vitana
(Foto: oficiální zdroj)

Postup přípravy:

Začneme tím, že brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a protlačíme přes kolečko s mřížkou nebo nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu důkladně očistíme, uvaříme ji vcelku a necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme na kostičky, můžeme ji vařit spolu s kořením: 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře a špetka soli. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a protlačíme přes mřížku, která nám vytvoří z vajec malé kostičky. Okurky a cibuli také nakrájíme nadrobno. Připravená vejce přidáváme až nakonec.

Vše smícháme ve velké salátové míse a přidáme hrášek. Vmícháme poctivou majonézu Vitana, hořčici, osolíme a můžeme dochutit mletým pepřem. Vše důkladně promícháme a hotový salát dáme uležet na chladné místo.

První recept majonézy vznikl už v 18. století

Proslulý recept je mezi námi už tři století a vznikl ve Francii. Vypráví se, že při dobytí přístavu Mahon se konala ohromná hostina, kdy francouzský kuchař měl původně připravit omáčku z vajec a smetany. Omáčka však došla a díky improvizaci byl nový recept na světě. Francouzský kuchař vyměnil smetanu za olivový olej. Francouzi byli z novinky přímo nadšeni a k příležitosti této významné události recept pojmenovali „mahonnaise“. Postupem času se význam slova pozměnil na „mayonnaise“. Od té doby je tato vynikající omáčka součástí pokrmů mezinárodní kuchyně.

Jaká je ta vaše tajná ingredience k přípravě svátečního bramborového salátu?
 

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Milan 17:27 13.01.2017
Já dávám Tatarskou omáčku
Petra 18:27 31.12.2016
Moje sestra dělá naprosto vynikající bramborový salát. Letos prvně jsem byla u toho a řekla bych, že je to tím, že přidává opravdu velikou kupu povařené kořenové zeleniny. Já jsem dávala méně a chuť nebyla tak dobrá. Napříště ji napodobím. Majonézu už roky obě redukujeme, tak 1/2 až 2/3 dáváme bílého jogurtu.
mirek 11:59 28.11.2016
Prolisuji kolečkem brambory na kostičky horké a hned je v míse osolím, smíchám s olivovým olejem, okurkovým lákem a majonézou, nasáknou skvěle chuť. Cibuli spařím vodou ze zeleniny, vejce nedávám, místo půlky majonézy jogurt. Plním zavařovačky - vydrží 3 dny.
navia 09:40 24.11.2016
vajíčka vmíchávám až nakonec, aby se moc nerozbila.... a taky dávám jednu menší cibuli, kterou ovšem před vmícháním do salátu spařím vroucí vodou....
Naďa 08:38 24.11.2016
Do vánočního salátu přidávám najemno nakrájené menší kyselejší jablíčko.