Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Vánoční úlky nebo vosí hnízda nesmí chybět na žádném vánočním stole. Sestavili jsme pro vás ty nejlepší recepty, ze kterých si určitě vyberete. Najdete zde vše na jednom místě a nemusíte ztrácet čas dlouhým hledáním vhodných receptů.

4 nejlepší recepty na vánoční úlky, které nesmí chybět na vánočním stole

Vánoční cukroví - 1
zdroj: Thinkstockphotos Vánoční cukroví - 1
aktualizováno 07.12.2016, 16:01 | 07.12.2016, 00:54 | doma.cz

Vánoční úlky nebo "vosí hnízda" nesmí chybět na žádném vánočním stole. Sestavili jsme pro vás ty nejlepší recepty, ze kterých si určitě vyberete. Najdete zde vše na jednom místě a nemusíte ztrácet čas dlouhým hledáním vhodných receptů.

1. Indiánky v čoko polevě

 

Už jste dělali někdy tento dezert? Vypadá to, že to zvládne pouze zkušená pekařka, ale musíme vám říct, že je to velmi jednoduché. Hlavním krokem je dobře vyšlehat bílky s cukrem a pak to už jde jako po másle.

 

Budeme potřebovat:

6 bílků, 200 g krupicového cukru, 1 bal. jahodového Vitacitu,

Na polevu: 200 g čokolády na vaření, 80 g ztuženého tuku.

 

Postup:

Bílky, krupicový cukr a Vitacit šleháme asi 15 - 20 minut ve vodní lázni, hřejeme na mírném ohni, aby se nám bílky neuvařily. Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na piškoty. Necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne. Pak indiánky namáčíme do čokoládové polevy. Tu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření se ztuženým tukem.

 

cukroví
(Foto: napadynavody.sk)

 

2.  Nepečené včelí úlky polité čokoládou

 

Fantazie! Nepečené, chutné a pěkně to vypadá. Je to sice piplačka, ale o to víc doma chutnají.

 

Budeme potřebovat:

200 g dětských piškotů, 100 g moučkového cukru, 100 g másla, 2 lžičky kakaa, 1 bal. vanilkového cukru, 4 lžíce rumu, 4 PL mléka,
Krém: 80 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 žloutek, 4 lžičky rumu, 35 ks kulatých piškotů.

 

Postup:

Piškoty rozdrtíme válečkem nebo pomocí kuchyňského mixéru na jemný prášek. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Máslo, cukr, žloutek a rum utřeme na hladký krém. Z připraveného těsta odebíráme menší kousky, které dáváme do formičky, uděláme druhou stranou vařečky dírku, do které dáme krém a přiklopíme piškotem. Necháme den nebo dva dny odležet, aby piškot změkl a můžeme je podávat. Celý úl můžete polít čokoládou.

 

cukroví
(Foto: napadynavody.sk)

 

ČTĚTE TAKÉ:

Upečte si zdravé vánoční cukroví I.
Skvělé recepty na vánoční cukroví, po kterém se nepřibírá!
Upečte si BEZLEPKOVÉ cukroví! Recepty na nejoblíbenější druhy

 

3. Vánoční stromky

 

Vánoční stromky jsem si poskládala z více receptů. Jako základnu pod stromeček jsem použila kakaové linecké kolečka (průměr 5cm), můžete si je udělat podle jakéhokoli svého receptu na linecké.
 

Suroviny

Kokosový krém (rychlý):
250 ml zakysaná smetana
250 ml smetana na šlehaný
1 bal.kokosového pudinku bez vaření Créme Olé
1 bal.vanilkový cukr (20 g)
1 lžíce moučkový cukr (nebo podle chuti)
zelená barva (Pokud chcete i zelené stromky)
Pistáciový krém (pudinkový-máslový):
1 bal. Pistáciového pudinku (37g)
300 ml mléka
150 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
Džem
Vaječný likér
Hořká čokoláda
Kokos a perličky na zdobení
 

Postup výroby:

Jako základnu pod stromeček jsem použila kakaové linecké kolečka (průměr 5cm).

 

Pak jsem si udělala hmotu na nepečené kuličky. Já jsem udělala kakaové rumové kuličky, aby po zakousnutí, nebo překrojení pěkně vynikl kontrast mezi bledým krémem a tmavým středem. Ale klidně můžete použít jakýkoli recept na nepečené kuličky podle své chuti.


Z nepečené hmoty jsem pomocí formičky vytvarovala úlky a džemem jsem je přilepila na linecké kolečko. Úlky si můžete před nalepením na linecké i naplnit (např. vaječným likérem). Nakonec jsem je nechala v chladničce odstát do druhého dne, aby se zpevnily a nehýbaly se, až je budu namáčet do čokolády a zdobit krémem.

 

Druhý den jsem si roztavila hořkou čokoládu s kouskem ztuženého tuku, každý kus jsem chytila za linecké kolečko, hlavou dolů namočila do čokolády, položila zpět na podložku a nechala čokoládu dobře ztuhnout a až pak jsem je ozdobila krémem.


Udělala jsem si krém a zdobila jsem je zdobícím sáčkem. Dala jsem je na hodinku ztuhnout do lednice a pak ozdobila kokosem a perličkami.

 

cukroví
(Foto: napadynavody.sk)

 

4. Ořechové včelí úlky

 

Vynikající sladká dobrůtka. Ořechové včelí úlky s lískovým oříškem uvnitř.

 

Budeme potřebovat:

200 g mleté ​​vlašské ořechy, 60 g sušenky, 100 g tmavá čokoláda, 125 g moučkový cukr, 2 lžíce likér, 200 g másla, celé lískové oříšky, kulaté dětské piškoty, vanilková esence

 

Postup: Mleté vlašské ořechy, cukr, na jemný prášek rozmixované sušenky, likér a vanilkovou esenci důkladně promícháme. Postupně přiléváme rozpuštěné máslo s čokoládou a z hmoty vytvarujeme jednu kuličku.  Hmotu odložíme na 15 minut do lednice. Připravíme si formičky, jemně je ocukrujeme moučkovým cukrem a z hmoty oddělujeme menší kousky, které namačkáme do formičky. Dovnitř vložíme lískový oříšek a na spodní část položíme kulatý piškot. Opatrně formičku otevřeme a dostaneme krásný včelí úl, který můžeme namočit do rozpuštěné čokolády.

 

cukroví
(Foto: napadynavody.sk)

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře