Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Voňavá pochoutka zasytí celou rodinu.

Jahelník s ovocem – levná a rychlá dobrota

aktualizováno 16.10.2011, 00:00 | 16.10.2011, 00:00 | doma.cz/kat/Otavínka

Voňavá pochoutka zasytí celou rodinu.

(Recept je pro 2 osoby)

Suroviny:


100 g jáhel
sůl, olej,
švestky 10-12 ks
broskvový kompot
javorový sirup
džem
5 kávových lžiček
2 jablka
skořice
vejce (bílek)

 

Postup:


Jáhly dvakrát spařím a dám je vařit do dvou dílů osolené vody,
kam jsem přidala 2 kapky oleje. Po 3 minutách je přendám z vařiče do "peřin", kde bobtnají 10 minut. Smíchám je pak s 2 nastrouhanými jablky a lehce popráším skořicí. Na dno zapékací misky dám nakrájené švestky vrstvičku jáhlové kaše s jablky, pokrájené broskve na dílky a jahodový džem rozetřu mezi to. Opět jáhlovou kaši, pokladu švestkami, broskvemi a končím jáhlovou kaší. Přiklopím víko a zapékám 15 minut v troubě.

 


Servíruji na plochý talíř. Poleji šťávou z kompotu nebo javorovým sirupem.


Na ozdobu dám z části sníh z vaječného bílku.
K jahelníku podávám kompot broskvový nebo jiný (podle chuti).


 

 
34 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře
 

Všechny blogerky

  •