Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Připravte si chutné, levné a zdravé jídlo, které podle tradic symbolizuje přínos peněz!

Chcete mít hodně peněz? Jezte na Nový rok čočku!

Čočka
zdroj: isifa.com Čočka
aktualizováno 01.01.2017, 00:00 | 01.01.2017, 00:00 | doma.cz

Připravte si chutné, levné a zdravé jídlo, které podle tradic symbolizuje přínos peněz!

Po vánočních stravovacích orgiích odlehčete svému žaludku luštěninami. Při vytváření tak důležitého menu, jakým je první oběd v novém roce, dbejte hlavně na chutě strávníků a také na to, jak se k sobě chutě jednotlivých jídel hodí.

 

ČTĚTE TAKÉ:
Čočková polévka s fazolemi na slovenský způsob

Teplý salát z červené čočky

Čočka s pošírovaným vejce

 

Čočka nesmí chybět - předkrm

 

Jak je známo, lidé s kocovinou vyhledávají kyselé věci. Prahnou po kyselých nakládaných okurkách nebo vodě s citrónem. Ale i čočka se připravuje na kyselo, tak se na ní vhrněte, neboť se jedná o tipicky novoroční pokrm. 

 

Čočka se může připravovat na několik způsobů. Buď jako příloha k masu, to většinou nebývá kyselá, ale jemně osolená, smíchaná s čerstvými bylinkami, nejlépe ladí s petrželí. Nebo jako klasická kyselá čočka, která je podávána s párkem, v lepším případě s uzeným masem a volským okem. Třetí možností, kterou můžete vyzkoušet, je čočková polévka. Vylepšete si jí kupříkladu dobrou klobásou a přestože to nebývá moc často zvykem, jiskru polévce dodáte i tím, že přidáte na drobno pokrájenou bramboru. Čočková polévka vám má v následujícím roce zajistit přísun štěstí a peněz, jak praví stará pověra.

 

Zvěřina z mrazáků - hlavní chod 

 

Máte v mrazáku připravenou zvěřinu? Tak šup s ní ven, lepší příležitost pro její maso výrazně chuti nenajdete. Nechte maso odležet alespoň 5 hodin při pokojové teplotě, dokud úplně nerozmrzne, potom s masem nakládejte jako s klasickým steakem. Vyzkoušejte náš steak z muflona, jehož maso vám dodá potřebnou energii po prohýřené noci. Použít ale můžete i steaky z divočáka nebo třeba jemnější maso z daňka. Náš recept je založený na původní české receptuře M. D. Rettigové, sardele jsou lehce nakyslé, takže pokrm opět více než příhodný. 

 

Doufáme, že se vám vstup do nového roku 2017 povede!

7 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Midloch 23:15 07.01.2017
Asi to děláme špatně , ale my opravdu jíme čočku s vejcem k obědu na štědrý den . To s tím Novým rokem je vtip ?
Gloern 20:39 01.01.2013
Čočka se žere od jak živa 24.12. k obědu. A ne na Nový rok.
Jelikož nejsme demokratický stát a nelze napsat nikde demokratický příspěvek napíšu to alespon tady
1.Klaus by měl jít sedět s těma co pustil na svobodu!!! To byla poslední kapka a už ho nesnáším na plné čáře..
2. věc! cigáni jsou cigáni né žádný romové!!!!
3.Každý kdo kdy volil ods zasloužil by přes držku a následnou veřejnou dekapitaci.
4. Tn beží na vykonném počítači jak na 486 samé reklamní sra*čky takže si to celý tn strčte nekam do pí*či.