Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Chystáte se grilovat a kromě masa si děláte zálusk i na grilovaný hermelín? Poradíme vám, jak nejlépe na něj.

Desatero grilování: Zaměřeno na hermelíny

Hermelín
zdroj: oficiální zdroj Hermelín
aktualizováno 27.04.2014, 14:17 | 27.04.2014, 00:00 | / Doma.cz/trm

Chystáte se grilovat a kromě masa si děláte zálusk i na grilovaný hermelín? Poradíme vám, jak nejlépe na něj.

1. Ke grilování použijte speciální grilovací balíčky. Hermelíny v nich obsažené jsou vhodné pro úpravu při vysokých teplotách a navíc obsahují i vhodné koření nebo omáčku.


2. Hermelíny před grilováním nijak nerozkrajujte nebo nenapichujte, při zvýšené teplotě by pak mohly popraskat a vytéct dříve, než budou hotové.


3. Hermelíny je vhodné grilovat zabalené v alobalu, máte jistotu, že vám nevytečou do grilu. Pokud chcete grilovat Hermelíny jen tak na roštu, je lepší je alespoň podložit kouskem alobalu.
4. Nepoužívejte původní sýrovou folii, ta není vhodná pro grilování, protože jde o kombinaci hliníku, vosku a papíru. Ideální je klasický alobal.

 

Hermelín na gril
(Foto: oficiální zdroj)


5. Hermelíny grilujte při střední teplotě. Sýr se krásně propeče, kůrka nebude ani spálená (jako při vysoké teplotě) a vnitřek sýra nezůstane syrový (jako při nízké teplotě).


6. Hermelín před grilováním lehce potřete olejem, příp. směsí oleje a koření (bylinek, česneku, citronu…). Kůrka bude po grilování vláčnější, marináda také dodá sýru další chuť.


7. Pokud Hermelíny grilujete společně s nějakou směsí (zelenina, ovoce) na povrchu, zakryjte ji před zabalením kouskem pečicího papíru. Touto stranou pak dejte Hermelín na gril a v polovině grilování jej otočte.

 

Hermelín
(Foto: oficiální zdroj)


8. Pokud máte gril bez víka, je dobré sýry během grilování otáčet, aby byly rovnoměrně propečené. U grilu s víkem to není třeba.


9. Ke grilovaným Hermelínům se hodí různé omáčky, např. brusinková, barbecue, mexická, švestková...


10. Grilování je zábava, proto si ho užijte s rodinou či přáteli, s dobrým pitím a dobrou náladou.


Desatero grilování hermelínů jsme pro vás připravili ve spolupráci s šéfkuchařem Vladislavem Stuparičem. Byl členem národního týmu Kuchařů a cukrářů ČR. V roce 1994 získal řád Rytíř mezinárodní Asociace mistrů poradců ve francouzské gastronomii. O rok později se stal Kuchařem roku. V roce 1996 získal bronzovou a stříbrnou medaili z kuchařské olympiády v Berlíně. V letech 1997 – 2000 byl kapitánem národního týmu Kuchařů a cukrářů ČR. Jako šéfkuchař působil v hotelích Renaissance Praha a Panorama Praha. V roce 2009 otevřel vlastní kuchařské studio Atelier Culinari.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Tipy do kuchyně, které musíte vyzkoušet!

Novinka na internetu: Už jste vyzkoušeli Chubby Bunny?

 
4 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

donlabuznik 04:45 23.05.2018
Grilovaný hermelín miluju, nejraději postupuji dle tohoto receptu: http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/syry-... Spojení slaniny a hermelínu je opravdu božské.
Jan 21:25 29.04.2016
"Ke grilování použijte speciální grilovací balíčky. Hermelíny v nich obsažené jsou vhodné pro úpravu při vysokých teplotách a navíc obsahují i vhodné koření nebo omáčku."

Tak to je do nebe volající nesmysl. Hermelíny můžete použít jaké chcete. Ideálně je prošpikovat česnekovými plátky a před grilováním naložit do směsi oleje a koření dle vlastní chuti. Celý tento článek je nesmysl a kvalita odpovídá webu. Aneb NOVA... hrůza.
Lucie S 15:17 23.11.2014
Ahoj, grilovaný hermelín, ale nejen ten, máme s manželem moc rádi. Napadlo mne tedy, koupit grilovací pánev a naše oblíbené dobroty, připravovat i teď přes zimu. Zajímalo by mne, zda s tím někdo nemáte zkušenost, vybrala jsem tuto: https://www.dommo.cz/Litinove-panve-263/Casterra-g... jsem koupila domácí elektrický gril od ETA ale spokojená jsem nebyla, bylo třeba hodně tuku, a i tak ...nebylo to ono. Tak mám strach abych neinvestovala, do dalšího lapače prachu :-)
wha 14:16 06.08.2014
specialni grilovaci balicky jsou fakt na nic, ten hermelin je uplne stejny jako obycejny a stoji to 2x tolik :))
.x.o 18:31 15.05.2014
Tenhle članek je zkopírovaný z prozeny.cz :DD Jste opravdu kreativní ;)