Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Obrovskou výhodou šampaňského i sektu je, že se hodí prakticky ke každému jídlu.

Jak správně podávat sekt? FOTONÁVOD

Sekt
zdroj: Thinkstockphotos Sekt
aktualizováno 30.12.2014, 00:37 | 30.12.2014, 00:36 | Doma.cz/trm

Obrovskou výhodou šampaňského i sektu je, že se hodí prakticky ke každému jídlu.

Rovněž se stejně podávají, a není v tom žádná věda.


1. Základem pro podávání je správně vychlazená lahev (na 3 až 5 stupňů Celsia), která by měla být v lednici optimálně jeden až dva dny ve tmě a v klidu. Vyhněte se použití mrazáku, sektu byste tím uštědřili šok.

 

Jak správně podávat sekt - 13
(Foto: oficiální zdroj)


„Teplota sektu při konzumaci má být 5 až 7 °C. Proto ta nízká teplota nachlazení, při rozlévání sektu do sklenek o pokojové teplotě tohoto snadno dosáhneme,“ radí Tomáš Brůha, hlavní sommelier značky Bohemia Sekt.


2. Odstraníme kapsli.

 

Jak správně podávat sekt - 17
(Foto: oficiální zdroj)

 

Jak správně podávat sekt - 15
(Foto: oficiální zdroj)


3. Roztočíme drátěnou sponu (agrafu) a sejmeme ji z korkové zátky.

 

Jak správně podávat sekt - 11
(Foto: oficiální zdroj)


4. Láhev držíme nakloněnou v úhlu 45 stupňů.

 

Jak správně podávat sekt - 5
(Foto: oficiální zdroj)

 

ČTĚTE TAKÉ:

Sex a sekt – alkohol, který inspiruje
Pili jsme pravé šampaňské nebo sekt?
Šampaňské nebo sekt? Rozdíly v ceně i kvalitě!


5. Uchopíme korek do dlaně levé ruky a pravou rukou točíme lahví jedním směrem až do uvolnění korku.

 

Jak správně podávat sekt - 6
(Foto: oficiální zdroj)

 

Jak správně podávat sekt - 14
(Foto: oficiální zdroj)


6. Servírujeme do sklenek typu flétna, cca. do jedné poloviny sklenky. Ze sektu v nich pomaleji vyprchají bublinky a perlení déle vydrží.

 

Jak správně podávat sekt - 12
(Foto: oficiální zdroj)

2 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře