Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Zima – nejlepší čas vychutnat si něco trochu ostřejšího.

Připravte si pomerančový likér – originální dárek i skvělé pití RECEPT

Recept: Likér z vodky - 4
zdroj: oficiální zdroj Recept: Likér z vodky - 4
aktualizováno 20.12.2014, 00:25 | 20.12.2014, 00:25 | Doma.cz/trm

Zima – nejlepší čas vychutnat si něco trochu ostřejšího.

Vermuty, likéry či pálenky jsou pro chladnější dny ideální. Dopřejte si letos něco originálního a připravte si domácí pomerančový likér. Příprava je jednoduchá a výsledek? Mírně sladký likér s chutí šťavnatého ovoce a vůní skořice a vanilky.


Pro přípravu budete potřebovat:


4 pomeranče – bio či dobře omyté
1 litr vodky
3 svitky skořice
1 lusk vanilky
300 g cukru krystal
3 dcl vody

 

Recept: Likér z vodky - 7
(Foto: oficiální zdroj)

 

ČTĚTE TAKÉ:

Oslaďte si Vánoce vaječným likérem
Levně a chutně: Domácí irský likér
Sladký likér plný sluníčka - Limoncello


A jak na to?


K výrobě pomerančového likéru budete muset připravit dvě části – aromatizovanou vodku a pomerančový sirup. Začněte nejdříve s macerací vodky.


1. Z pomerančů oloupejte slupku a vložte ji do uzavíratelné litrové nádoby. Přidejte svitky skořice a vanilku. Vše zalijte vodkou Nordic Ice, uzavřete a nechte za oknem minimálně 24 hodin macerovat.

 

Recept: Likér z vodky - 2
(Foto: oficiální zdroj)

 

2. Pro přípravu sirupu nakrájejte oloupané pomeranče, 1–2 můžete přidat i se slupkou. Naskládejte je do další uzavíratelné nádoby a prosypávejte cukrem. Poté vše zalijte trochou vody (přibližně 2 dcl). Uzavřenou nádobu protřepejte. Takto připravené pomeranče opět umístěte za okno a také nechte 24 hodin odpočinout, aby se cukr rozpustil.

 

Recept: Likér z vodky - 3
(Foto: oficiální zdroj)

 

3. Druhý den začněte s vařením sirupu. Pomeranče s cukrem vložte do hrnce, přidejte zbytek vody a pomalu vařte, aby se cukr rozpustil a zcela se uvolnila pomerančová šťáva.
Po přibližně 15 minutách hrnec stáhněte a nechte chvíli vychladnout.

 

Recept: Likér z vodky - 6
(Foto: oficiální zdroj)

 

4. Mezitím sceďte macerovanou vodku, nejlépe přes čistý hadřík či utěrku.

 

Recept: Likér z vodky - 5
(Foto: oficiální zdroj)


5. Po vychladnutí sirupu ho sceďte také a obě části – aromatizovanou vodku a sladký sirup – smíchejte. Poté pouze přelijte do lahví a je hotovo. Dobrou chuť!

 

Recept: Likér z vodky - 8
(Foto: oficiální zdroj)

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře