Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Milujete hamburgery, ale nechcete si zahrávat se svojí postavou a zdravím? Máme pro vás recept na vítečný burger z červené řepy.

DIETNÍ BURGER: Vyzkoušejte ten z červené řepy

aktualizováno 24.05.2012, 00:00 | 24.05.2012, 00:00 | Nova.cz / doma.cz/ina

Milujete hamburgery, ale nechcete si zahrávat se svojí postavou a zdravím? Máme pro vás recept na vítečný burger z červené řepy.

V Loskutákovi si Adéla s Daliborem pochutnali na výborném veggie burgeru. Nyní je řada na vás! Jak na to?

 

Na 2 burgery potřebujeme:
2 středně velké červené řepy (cca 220 g),
1 dcl zeleninového vývaru,
1 vejce,
1 rohlík,
1 lžíci hořčice,
1 lžíci sladké mleté papriky,
2 lžíce oleje,
hrst nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj…),
sůl, čerstvě drcený pepř

 


Rohlík namočíme do vývaru. Řepu oloupeme, nastrouháme velmi na jemno a šťávu vymačkáme. K odšťavněné dřeni z řepy přidáme hořčici, mletou papriku, vejce, sůl, pepř, nasekané bylinky. Namočený rohlík vymačkáme a přidáme k řepě. Směs dobře promícháme. Pokud je příliš řídká, přidáme trochu hladké mouky.

 

 

ČTĚTE TAKÉ:

Upečte si vlastní housky! Recept od Jirky Babicy

Inspirujte se trendy v bydlení: pouštní barvy, čistý prostor a světlo

Netradiční mazlíček: veselá fretka vás vždy rozesměje!


Na pánvi dobře rozehřejeme olej. Z hmoty vytvarujeme 2 placky a opečeme z obou stran, vložíme do trouby a pečeme dalších 25 minut při 180 °C.

Servírujeme v rozehřáté křupavé housce s různými topingy a saláty dle chuti.

Př. Majonéza (sojanéza), listový salát nakrájený na nudličky, plátek rajčete, ajvar, sýr, peperonáta, sázené vejce, zkaramelizovaná sladkokyselá cibulka.


Červená řepa je velmi vděčnou kořenovou zeleninou, zvláště v období, kdy ještě není čerstvá zelenina k dispozici. Řepa roste v našem kraji, díky čemuž je pro našince velmi přínosná. Vždy se doporučuje konzumovat plodiny, které rostou v místě našeho rodiště. V současné době konzumujeme řepu z loňské sklizně. Obsahuje již méně vody než těsně po sklizni, může být i gumová, což je ideální stav pro náš recept.

 

My potřebujeme suchou dřeň z řepy. Případnou vymačkanou přebytečnou šťávu z řepy smíchejte s jablečným džusem nebo čerstvou mrkvovou šťávou a vypijte. Šťáva z červené řepy je pro náš organismus velmi zdravá.

 


 

Staňte se fanoušky Loskutáka na Facebooku

 
6 hlasů
Vaše hodnocení