Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Pečené kuře je snadné jídlo pro celou rodinu! Poradíme vám, jak ho přivést k dokonalosti!

10 nejlepších receptů na pečené kuře

Kuře
zdroj: isifa.com Kuře
aktualizováno 05.06.2013, 13:47 | 05.06.2013, 13:30 | esn

Pečené kuře je snadné jídlo pro celou rodinu! Poradíme vám, jak ho přivést k dokonalosti!

Každý si občas rád pochutná na pečeném kuřeti. Buď v celku nebo naporcovaném, kuřata na všechny způsoby mají něco do sebe. Záleží samozřejmě na úpravě, ale ve své podstatě jsou kuřata celkem vhodná a doporučovaná ke konzumaci, pokud držíme dietu. Kuře je jednoduché a na stole se jako pečínka vždy krásně vyjímá.

 

Zapečené kuře se sýrem

Videorecept - Pečené vykostěné kuře

Kuře s lanýžovou nádivkou

 

Nespornou výhodou je hlavně jeho příprava. Často bohatě stačí kuře naložit, správně okoření nebo zvolit správnou nádivku. Kuře potom stačí uložit do pekáče a přidat brambory nebo zeleninu, později vám poslouží jako příloha k jídlu.

 

Kuře
(Foto: isifa.com)

 

Sádlo nebo máslo

 


Nemusíte se bát, že by se poctivé sádlo z vepře ke kuřecí pečínce nehodilo, ale na vaší váze se projeví stejně, jako máslo. Takže pokud trváte na pečení kuřátka na jedné z těchto surovin, zvolte prostě tu, která vašemu jazyku lahodí více. Máslo ale mějte po ruce v každém případě, protože před finálním dopečením kuřete, jím potřete jeho kůži nebo ho nechte jednoduše na vrchu kuřete rozpustit, vytvoří vám tak křupavou krustu.

 

Kuře na kmínové omáčce

Dušené kuře na olivách

Pečené kuře z jedné pánve se zeleninou na limetách

 

Pokud držíte dietu, zapomeňte na vymazávání pekáče sádlem a máslem, kuře stačí během pečení párkrát podlít vodou nebo zeleninovým vývarem. Též se doporučuje pečení kuřete v pečících pytlících,které zaručují totálně zdravou přípravu. Zdravé to možná je, ale kuře připravené z pytlíků má daleko k dobrému kuřeti. Nebo máte jinou zkušenost?

 

Pomerančové kuře na šafránu

Kuře alá kachna na medu

Kuře po toskánsku

Kuře s bramborami a grilovanou zeleninou

 

Křupavé a křehké kuře

 


Pokud máte problémy dosáhnout křupavé kůžičky na jakémkoliv mase, nemusí být chyba v troubě, ale v jejím používání. S troubou to máte těžké, budete prostě muset věnovat více času pečení, abyste zjistili, jaké teploty masa potřebují. Každá trouba je jiná. Pokud ale žádný přebytečný čas pečením trávit nechcete, pořiďte si flambovací pistoli, kterou doženete to, co trouba nezvládla. Jejich cena se pohybuje od dvou stovek do jednoho tisíce a rozhodně stojí za to, protože vám ušetří nervy. Využít ji můžete i při vytváření dortů nebo gratinování sýr. Příprava jídla s ní je snadná a rychlá.

 
44 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Nemám rád novu 20:01 08.01.2016
Článek opravdu totálně o ho**ě. Zajímalo by mě, kdo za takové nesmysli dostává peníze...?