Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Milujete husté polévky, které vás zasytí na celý den a příjemně zahřejí? Tyhle recepty musíte vyzkoušet!

Recepty na hutné polévky, které bez problému nahradí i hlavní chod

Polévka
zdroj: Getty Images Polévka
aktualizováno 16.09.2018, 00:00 | 16.09.2018, 00:00 | doma.cz

Milujete husté polévky, které vás zasytí na celý den a příjemně zahřejí? Tyhle recepty musíte vyzkoušet!

Recepty Karolíny Kamberské mají šmrnc! Tyto polévky jsme si doslova zamilovaly. Představují zdravý, výživný a rychlý oběd a pochvalu zajisté obdržíte i od svého partnera.

 

Mexická rajská polévka

 

Polévka
(Foto: Archiv autorky)


Ingredience:


• 100 g malých bílých fazolí Lagris
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 cibule
• 6 stroužků česneku
• 1 kg loupaných pasírovaných rajčat
• 3 lžíce rajského protlaku
• 2 dcl hovězího vývaru nebo vody
• Sůl, pepř
• 250 g mražené cibule
• 2 lžičky sladké papriky
• Ostrá klobása
• 1 chilli paprička
• Podravka Natur
• 1 zakysaná smetana
• Čerstvý koriandr

 

Postup:

 

Fazole si předem namočte a předvařte podle návodu na obalu. Po uvaření vodu slijte. Na olivovém oleji v hrnci osmahněte cibuli a česnek, dokud nebude cibule průsvitná. Přidejte rajčata, protlak a pak hovězí vývar nebo vodu. Osolte a opepřete. Pokud jste použily vývar, buďte se solí opatrné. Do polévky přidejte kukuřici, sladkou papriku, klobásu na kostičky a chilli papričku. Ochuťte Podravkou Natur a ještě chvíli povařte. Před servírováním nechte polévku ideálně půl hodinky odpočívat, všechny chutě se pěkně propojí. Na talíři polévku doplňte o kopeček zakysané smetany a dozdobte čerstvým koriandrem nebo hladkolistou petrželí.

 

Krémová květáková polévka s hermelínem

 

Květáková polévka
(Foto: Archiv firem)

 

Ingredience:

 

• 800 g květáku
• 500 ml mléka
• 1 lžička hořčice
• sůl
• bílý pepř
• 100 - 150 ml nízkotučné smetany
• 225 g hermelínu, nakrájeného
• 1 - 2 lžíce olivového oleje
• 1 lžíce Podravka přísady

 

Postup:

 

Květák rozdělený na růžičky přidejte do velkého kastrolu s mlékem, 500 ml vody, hořčicí a Podravka přísadou. Vařte na mírném ohni po dobu asi 20 minut, nebo dokud květák nezměkne. Přidejte sůl a pepř a nadále chvíli vařte. Před rozmixováním polévky v mixéru nechte pokrm mírně vychladnout. Vraťte hrnec zpět na varnou desku, zamíchejte krém a vařte polévku po dobu několika minut. Nahoru nalijte trochu olivového oleje a přidejte na kostičky nakrájený hermelín. Polévku podávejte ozdobenou růžičkami květáku a čerstvě drcenými nebo mletými lískovými oříšky. Těsně před podáváním polévky zkuste přidat do misky 2 - 3 polévkové lžíce citrónové šťávy.

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře