Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Chřestová sezóna vrcholí, pokud si tedy chcete tuto jarní pochoutku připravit, je nejvyšší čas.

Jednoduché chřestové pesto RECEPT

Chřestové pesto - 3
zdroj: oficiální zdroj Chřestové pesto - 3
aktualizováno 27.05.2017, 00:34 | 27.05.2017, 00:34 | doma.cz

Chřestová sezóna vrcholí, pokud si tedy chcete tuto jarní pochoutku připravit, je nejvyšší čas.

V případě tohoto receptu se ani nemusíte pouštět do vaření, máme pro vás alternativu – chřestové pesto, výborné do těstovin, rizota, nebo jen tak s opečenou bagetkou.

 

 

Ingredience:

 

svazek zeleného chřestu

strouhaný parmezán

slunečnicová semínka

olivový olej

stroužek česneku

citronová šťáva

sůl

 

ČTĚTE TAKÉ:

Škola vaření: Chřest
Babicovy skvělé recepty s chřestem!
Nejlepší chřestové lahůdky! Chutnají a udržují štíhlou linii

 

Jak na to:

 

 

Chřest nejprve očistíme – stačí omýt a zbavit jej dřevnatých stonků. Ty snadno poznáme tak, že pokud chřest uchopíme v jeho koncích, rozlomí se právě v místě, kde začíná být křehký a jemný a právě takový potřebujeme.

 

Čerstvou část chřestu nakrájíme na menší kousky a vložíme do nádoby food procesoru. Pak už stačí přidat jen slunečnicová semínka, nastrouhaný parmezán, česnek a citronovou šťávu a mixovat.

 

Chřestové pesto - 1
(Foto: oficiální zdroj)

 

Chřestové pesto - 2
(Foto: oficiální zdroj)

 

Požadované konzistence pesta na závěr dosáhneme přidáním olivového oleje.

 

Chřestové pesto - 4
(Foto: oficiální zdroj)

 

 

Recept vytvořila pro blog.kitchenaid.cz Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře