Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Nedokážete si nedělní snídani představit bez křupavé slaninky? Pak nám asi dáte za pravdu, že stačí chvilka nepozornosti, a dokonalá slanina se promění v černé uhlí. Pokud se vám stává, že z pánve vyndáváte spálený plátek čehosi, pak pro vás máme ...

Konečně víme, proč se vám slanina vždycky připálí! Tohle už nikdy nedělejte

Slanina
zdroj: Thinkstockphotos Slanina
aktualizováno 01.04.2018, 00:13 | 01.04.2018, 00:13 | doma.cz

Nedokážete si nedělní snídani představit bez křupavé slaninky? Pak nám asi dáte za pravdu, že stačí chvilka nepozornosti, a dokonalá slanina se promění v černé uhlí. Pokud se vám stává, že z pánve vyndáváte spálený plátek čehosi, pak pro vás máme trik, který změní váš gurmánský život.

Snad každý z nás si přeje, aby jeho den začal dobrými míchanými vajíčky s křupavou slaninou. Bohužel mezi vykřupanou a spálenou slaninou je tenká hrana, a tak se může stát, že slanina se během minutky promění ve spáleninu první kategorie. Tímto problémem se zabývali i kulinářští odborníci z Delish.com, kteří přišli na zajímavé řešení. Pokud tipujete, že celé kouzlo spočívá ve změně oleje, pak jste na omylu.

 


Tohle musíte vyzkoušet
Možná vás překvapí, že křupavou a nespálenou slaninku vykouzlíte tak, že dno pánve zalijete vodou. Kuchaři z Delish tímto způsobem smažili slaninu, a přišli na to, že díky tomuto triku se ze slaniny stane delikátní pochoutka, kterou byste jinak sotva ukuchtili. Díky smažení s vodou se slanina stane křupavější, a zároveň nehrozí, že by se připálila. Stačí, když na dno pánve nalijete půl hrnečku vody, a máte vystaráno. Jednoduché a přitom velmi chytré řešení, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Velikonoce se blíží: Jak spolehlivě poznat čerstvá vejce?
Změňte jednu ingredienci a vytvořte z VOLSKÉHO OKA zdravou pochoutku
Šokující obsah lískooříškové pomazánky nutella! Tohle musíte vědět


Záleží i na počtu

Pozor si dejte pouze v případě, že připravujete více než šest plátků slaniny. Nejlépe uděláte, když plátky slaniny rozprostřete po plechu a necháte péct v troubě zhruba 20 minut na 200 ℃. Tímto způsobem docílíte také toho, že slanina bude připravena "zdravějším" způsobem. Jenom buďte opatrní a slaninu průběžně kontrolujte.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře