Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Nesmí chybět na vánočním menu.

Krémová rybí polévka: chutná všem!

Vánoční krémová polévka
zdroj: Thinkstockphotos Vánoční krémová polévka
aktualizováno 24.12.2017, 00:03 | 24.12.2017, 00:03 | esn

Nesmí chybět na vánočním menu.

Seznam ingrediencí pro 4 osoby

candát 1 ks
kořenová petržel 1 ks
cibule 1 ks
mrkev 4 ks
celer 1 ks
brambory 5 ks
sůl
pepř

 

Nejdříve uvařte vývar z kořenové zeleniny. Nakrájejte si tedy kořenovou petržel, celer a mrkev. Vařte v osolené vodě a přidat můžete i celou cibuli. Abyste dosáhli silného vývaru, a ten si vánoční polévka zaslouží, vařte zeleninu alespoň dvě hodiny.

 

Do vývaru nezapomeňte přidat nové koření, bobkový list a trochu libečku. Aby získala na krémovitosti přidejte alespoň pět oloupaných brambor. Mezi tím si připravte ryby, které oberte od kostí a dejte je na pečící plech vyložený pečícím papírem.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Nejlepší bramborové saláty! Pro začátečníky i pokročilé

 

Polijte je olivovým olejem, solte a přidejte snítky tymiánu. Troubu rozpalte na 180 stupňů a pečte alespoň 40 minut.

 

Rybu můžete použít jakoukoliv, záleží na vaší chuti. My doporučujeme candáta nebo kapra.

 

Do vývaru pro chuť přidejte bílé víno a promíchejte. Odstavte z plamene a tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou kaši. Na dno talíře při podávání dejte pečenou rybu a zalijte ji krémem.


4 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře