Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

TIP na rychlý a chutný oběd!

Křupavé cuketové hranolky v těstíčku RECEPT

Cuketové hranolky
zdroj: Thinkstockphotos Cuketové hranolky
aktualizováno 20.05.2017, 00:48 | 20.05.2017, 00:48 | / doma.cz/zdrafit.blog.cz

TIP na rychlý a chutný oběd!

Suroviny:

1 středně velká cuketa
2 PL celozrnné mouky + extra na obalování
2 vejce
1 PL mléka
1 PL sezamových/slunečnicových semínek
2 stroužky prolisovaného česneku
2 PL olivového oleje
sůl, pepř

 

Příloha:

ledový salát
cherry rajčata
nastrouhaný tvrdý sýr
kukuřice

 

 

Postup:

Omytou a očištěnou cuketu si nakrájíme na "hranolky". Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem. Nakrájenou cuketu osolíme, okořeníme mletým pepřem a zlehka potřeme ochuceným olivovým olejem. Necháme 20 minut odstát.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Fusilli s cuketou, rajčaty a slaninou
Domácí tagliatelle s cuketou
Cuketové placky s bramborovou slámou

 

Mezitím si rozšleháme vejce, přilijeme mléko, sezamová semínka, mouku, zlehka osolíme a okořeníme. Všechno spolu promícháme a vypracujeme polohusté těstíčko.

 

Pak si připravíme dva hluboké talíře. Do jednoho dáme celozrnnou mouku, do druhého těstíčko a jednotlivé kousky ochucené cukety obalíme nejprve v mouce, pak v těstíčku.

 

Takto připravené cuketové "hranolky" smažíme na rozehřátém olivovém oleji cca 3 minuty z každé strany. Podáváme se salátem, cherry rajčaty, kukuřicí a nastrouhaným sýrem.

 

Přejeme dobrou chuť.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře