Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Svátek svatého Valentýna se slaví 14. února. Den je ideální záminkou pro zamilované páry, aby si připomněli svou lásku, udělali pro sebe něco hezkého, dopřáli si chvíli jen pro sebe. Spojené třeba i s dobrým jídlem.

Láska prochází žaludkem, nejen na Valentýna: Recepty na úžasné dezerty

Krmení
zdroj: Thinkstockphotos Krmení
aktualizováno 13.02.2018, 15:33 | 13.02.2018, 15:23 | doma.cz

Svátek svatého Valentýna se slaví 14. února. Den je ideální záminkou pro zamilované páry, aby si připomněli svou lásku, udělali pro sebe něco hezkého, dopřáli si chvíli jen pro sebe. Spojené třeba i s dobrým jídlem.

Není to původně český svátek a mnoho lidí ho popisuje jako komerční den, na kterém obchodníci vydělávají. Pro něžné duše je ale Valentýn stále svátkem lásky a řekněme cvičením na náš tradiční První máj.

 

Sladké vede


Svátku nemusíte přikládat velkou váhu, ani nemusíte utrácet velké finanční sumy za dárky pro milovanou osobu. O tom přece láska není. Oslavit Valentýna můžete v poklidné intimní atmosféře doma. Dopřát si romantickou večeři, popovídat si s drahou polovičkou, a to bez jakéhokoli okolního ruchu. Co víc si přát.


V tento zamilovaný den vedou bezesporu nejrůznější sladkosti. Obchodní centra lákají na Valentýnské akce a výrobci své produkty balí do rozverných barev ve škále červené a růžové. Srdíčka, kam se podíváte. Jenže ani sladkost není pro každého. V období blížících se jarních dní se mnozí rozhodli na sobě zapracovat. To spočívá ve zdravé stravě, pravidelnému pohybu a odepření si jednoduchých sacharidů – cukrů. Máme recepty pro všechny – milovníky trendy stravování, dietáře i ty, kteří nějaký cukr navíc neřeší.


Přichystejte si vlastní dezert. Jednoduchý na přípravu, stejně jako na trávení. To je na Valentýnský večer přece ideální.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Přípravte svému milému nádherný valentýnský cheesecake RECEPT
Připravte se na Valentýna: 10 NEJLEVNĚJŠÍCH způsobů, jak oslavit lásku
VALENTÝNSKÉ MENU: Nebojte se vařit!

 

RAW
Kokosovo-ovocný raw dort


Ingredience:


Na korpus:
3 šálky kešu ořechů (přes noc namočených ve vodě)
½ šálku datlí
½ šálku agávového sirupu
¾ šálku kokosového oleje (např. Biolinie, prodává probio.cz)

Náplň:
½ šálku kešu oříšků
¼ šálku vody
¼ šálku kokosového oleje
2 polévkové lžíce agávový sirup

 

Dort
(Foto: oficiální zdroj)


Postup:


Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru 23 cm. Vyložte ji pečlivě pečícím papírem. Suroviny na korpus rozmixujte v mixéru, tak aby směs zůstala hrubší, nebyla úplně jemně rozmixovaná. Vzniklou směs rozetřete do formy na pečící papír a lžící do rovna uhlaďte.


Poté v mixéru rozmixujte všechny suroviny na náplň. Tentokrát do zcela jemné a hladké konzistence. Vzniklý krém rozetřete na korpus.


Dejte alespoň na 2 hodiny chladit do lednice. Pak dort ozdobte ovocem.


DIETNÍ
Zamilovaný pudink na Valentýna


Ingredience:
Sáček proteinového pudinku vanilka a čokoláda
Voda nebo polotučné mléko
Bobulovité ovoce – jahody, maliny, borůvky…
Sáček kakaa (zkuste třeba kakao APINAT se sníženým obsahem tuku, seženete v poradnách Naturhouse)

 

Pudink
(Foto: oficiální zdroj)


Postup:
Na dno sklenice vložíme bobulovité ovoce. Pudink připravíme dle návodu s vodou nebo mlékem a vlijeme do sklenice. Necháme ztuhnout. Poté ozdobíme bobulovým ovoce a vanilkový pudink můžeme posypat kakaem.

 

ALKOHOLICKÉ
Makrónky s tonka fazolí plněné náplní z čokolády a Baileys


Ingredience na těsto:
250 g mandlové mouky
300 g cukru moučka
110 g vaječných bílků
10 g tonka fazole
110 g vaječných bílků
330 g cukr krupice
100 ml vody

 

Makronky
(Foto: oficiální zdroj)

 

Postup:


Mandlovou mouku smíchejte s cukrem moučka a nastrouhejte tonka fazoli. Přidejte 110 g tekutých vaječných bílků a dobře promíchejte.


Povařte 300 gramů cukru krupice s vodou asi na 110 stupňů, nechte odstát a přilijte dalších 110 gramů vaječných bílků spolu s 30 gramy cukru krupice a vyšlehejte hladký sníh, dokud směs nevychladne.


Gumovou stěrkou promíchejte sníh s mandlovou směsí, dokud nebude lesklá a částečně tekutá. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte velké kapky makrónkového těsta na silikonovou podložku a pečte v horkovzdušné troubě při 140 stupních asi 12 – 15 minut. V průběhu pečení si připravte náplň.


Ingredience na náplň:
200 g cukr krupice
200 g 70% čokoláda
4 ks vejce
250 g máslo
2 dcl Baileys


Postup:
Do vodní lázně vložte vejce a cukr a ručně šlehejte, dokud nebude mít hmota konzistenci jako těsto na palačinky.
Odstavte, přidejte hořkou čokoládu a Baileys. Nakonec utřete na kostičky nakrájené máslo a nechte vychladnout.
Hmotu následně vložte do pytlíku a naplňte jednotlivé makrónky.

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře