Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Zmrzlina k létu patří. Zapojte ji jako ingredienci při výrobě nedělních dezertů nebo svátečních dortů.

Lehký letní dezert: Mini zmrzlinový dortík RECEPT

Mini zmrzlinový dortík - 2
zdroj: oficiální zdroj Mini zmrzlinový dortík - 2
aktualizováno 29.07.2017, 00:11 | 29.07.2017, 00:11 | doma.cz

Zmrzlina k létu patří. Zapojte ji jako ingredienci při výrobě nedělních dezertů nebo svátečních dortů.

Na korpus:

 

Potřebujete:


Piškot, forma 20cm:
4 vejce
260g cukru krupice
130ml slunečnicového oleje
220g polohrubé mouky
40g holandského kakaa
8g prášku do pečiva
130ml studené vody
Robot, šlehací metla

 

Postup:


Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Vedle do misky prosít sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Do vaječné pěny na střídačku přidejte olej + sypké suroviny (mouka, kakao a prášek do pečiva). Nakonec pomalu přilejte vodu.

 

Forma 17cm, péct ve vyhřáté troubě 170 stupňů cca 60min.
Pokud těsto vylijete např. na plech, doba pečení se zkrátí. Kontrolu proveďte pomocí špejle, jakmile ji vytáhnete z těsta suchou, je korpus upečený.

 

Po vychladnutí pomocí vykrajovátka o průměru 7cm vykrájejte kolečka.


Mini zmrzlinový dortík - 1
(Foto: oficiální zdroj)

 

Na tvarohový krém:


Potřebujete:


250g mascarpone
120g lehce povolené tvarohové zmrzliny Kubík (1,5 balení/kelímku)
Čerstvé nebo mražené maliny
Trocha cukru na doslazení


Postup:


Mascarpone s lehce povoleným Kubíkem vyšlehejte do hladkého krému. Dle chuti případně doslaďte cukrem moučka. Do poloviny krému zapracujte rozdrcené maliny.

 

ČTĚTE TAKÉ:

RECEPTY na nejlepší domácí zmrzliny
Fantastický krém do dortu: Je lehký a chutná jako zmrzlina RECEPT
Netloustněte po zmrzlině! Dá se nahradit 9 způsoby!

 

Skládání dortíku:


Kruhové vykrajovátko vyložte pevnou fólií, dospod vložte kolečko piškotu. Na to nastříkejte pomocí cukrářského sáčku malinový a tvarohový krém. Nahoře přiklopte dalším kolečkem piškotu. Dejte do mrazáku ztuhnout.

 

Mini zmrzlinový dortík - 7
(Foto: oficiální zdroj)

 

Na dekoraci:


Stékaná čokoláda:
70g bílá čokoláda
30g smetana 31%
Bílá a růžová barva na čokoládu


Rozehřejte čokoládu a smíchejte ji se smetanou, obarvěte dle libosti. Nechte stranou trochu zchladnout. Čokoládou ozdobte vychlazený dort.


Recept vytvořila cukrářka Stanislava Mutlová (PunkRockCakes).

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře