Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Dnes vás čeká ďábelské vaření plné pikantních pokrmů.

Maďarské vaření

aktualizováno 30.07.2011, 05:57 | 30.07.2011, 00:00 | Nova.cz

Dnes vás čeká "ďábelské vaření" plné pikantních pokrmů.


Hovězí perkelt s galuškami

Potřebujeme:

1 kg hovězí kližky,
5 větších cibulí,
2 lžíce sladké papriky,
1 lžíci pálivé papriky,
3 lžíce vepřového sádla,
2 rajčata,
3 bílé papriky,
1 dcl červeného vína,
česnek, sůl, mletý kmín

Galušky:

40 dkg hladké mouky,
2 vejce,
lžičku sádla,
vodu,
sůl

 


Na sádle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku a zalijeme vodou. Do vody dáme maso, osolíme, opepříme a okmínujeme. Maso vaříme na mírném ohni 45 minut, poté přidáme rajčata a bílou papriku. Promícháme a vaříme asi 2 hodiny. Dvacet minut před koncem přidáme česnek a víno.

Do mouky přidáme vejce, sůl, vodu a vytvoříme řidší těsto. Přes cedník určený na halušky propasírujeme těsto do vroucí vody a občas promícháme. Galušky jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Na pánvi si rozpustíme sádlo a uvařené galušky s ním promícháme.

 

 



Pikantní vepřové špalky

Potřebujeme:

1 kg vepřové karé,
200 g kysané smetany,
2 lžíce rajčatového protlaku,
3 lžíce sádla,
4 čerstvé papriky,
1 chilli papričku,
4 syrové brambory,
4 stroužky česneku,
3 lžíce mleté červené papriky,
libeček,
cibuli,
sůl, pepř

Tarhoňa (tradiční maďarská příloha):

400 g tarhoni,
kostku zeleninového vývaru,
2 lžičky mleté sladké papriky,
2 lžíce sádla,
1 cibuli,
sůl

 


Maso nakrájíme na špalky, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče na rozpálené sádlo. Na opečené maso přidáme česnek, nakrájenou cibuli, pokrájené papriky, syrové brambory, chilli papričku nasekanou nadrobno, dvě lžíce mleté červené papriky, 2 lžíce protlaku a čerstvý libeček. Osolíme, zalijeme horkou vodou a pečeme v troubě 30 minut na 200°C. Poté troubu vypneme a necháme 15 minut dojít.

V hrnci rozpálíme dvě lžíce sádla, nasypeme tarhoňu a opékáme. Přidáme cibuli, sůl, sladkou papriku, zeleninovou kostku a zalijeme vroucí vodou. Vaříme 15 minut pod pokličkou.

Masovou směs na talíři polijeme kysanou smetanou a zdobíme nasekanou jarní cibulkou.

 

 



Kuře na červeném kari

Potřebujeme:

2 kuřecí prsa,
1 ks kaki,
pastu z červeného kari,
1 dcl kokosového mléka,
1 citrón,
2 lžíce oleje,
2 lžíce solamylu,
jarní cibulku,
sůl

 


Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, obalíme v solamylu a zprudka opečeme. Maso osolíme a vyndáme ho na talíř. Na stejné pánvi orestujeme pokrájené kaki, jarní cibulku na kolečka a pokapeme šťávou z citrónu. Maso vložíme zpátky, přidáme lžičku pasty z červeného kari, kokosové mléko, dosolíme a chvíli povaříme. Podáváme s rýží.

 

 



Ďábelské toasty

Potřebujeme:

100 g mletého vepřového masa,
1 lžíci rajského protlaku,
2 stroužky česneku,
sterilovanou zeleninu,
2 lžíce kečupu,
4 plátky veky,
5 dkg strouhaného eidamu,
5 dkg strouhaného křenu,
olej,
sůl, pepř

 


Na oleji osmahneme nakrájený česnek, přidáme mleté maso, osolíme, přidáme lžíci rajského protlaku a opékáme. Přidáme sterilovanou zeleninu a na spojení dvě lžíce kečupu, opepříme, promícháme a vypneme. Směs poklademe na oleji opečené veky a posypeme eidamem a křenem.

 

 

Připomeňte si také:
Reprízujeme: Slezské speciality
Reprízujeme: Španělská kuchyně
Reprízujeme: Italské speciality
Babicovy masové dobroty
Babicovy variace světové kuchyně
 

 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku

 
3 hlasů
Vaše hodnocení