Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Soutěžící Oliver doslova oslnil porotu svým králíkem na červeném víně. Porotce Radek Kašpárek, nositel michelinské hvězdy, sám přiznal, že lepší jídlo ještě v historii MasterChefa nejedl! Oliver, který zpočátku bojoval o místo v elitní šestnáctce,...

MasterChef recept: Králík na červeném víně a zeleninové pyré podle Olivera Pape

MasterChef recepty: Králík na červeném víně a zeleninové pyré podle Olivera Pape - 16
zdroj: TV Nova MasterChef recepty: Králík na červeném víně a zeleninové pyré podle Olivera Pape - 16
aktualizováno 08.02.2019, 13:58 | 08.02.2019, 13:58 | TV Nova

Soutěžící Oliver doslova oslnil porotu svým králíkem na červeném víně. Porotce Radek Kašpárek, nositel michelinské hvězdy, sám přiznal, že lepší jídlo ještě v historii MasterChefa nejedl! Oliver, který zpočátku bojoval o místo v elitní šestnáctce, nyní všechny porazil a vytáhl se se skvělým receptem! A nyní si i vy můžete vyzkoušet tento recept, který dokazuje, jak chutné je králičí maso, na které se v posledních letech zanevřelo.

Ingredience:
králičí maso
2x petržel
2x mrkev
2x šalotka
1 dcl červeného vína
1 3 dcl kuřecího vývaru
2 polévkové lžíce krémového balzamika
3 plátky pancetty
4 stroužky česneku
kuskus
nakládaná kyselá cibulka
tymián



Postup:


Rozpálíme olej v hrnci a orestujeme červenou cibuli, petržel, mrkev a podlijeme vývarem. Vaříme do měkka a poté rozmixujeme na jemné pyré. Na rozpálené pánvi zatáhneme králičí maso s česnekem a rozmarýnem tak dlouho, aby bylo ze všech stran zlaté. Přidáme máslo a pošírujeme jím maso 30 vtěřin.

 

MasterChef recepty: Králík na červeném víně a zeleninové pyré podle Olivera Pape - 4
(Foto: TV Nova)

 

Přendáme do pekáčku a pečeme na 175 stupňů 10-14 minut podle velikosti masa. Na rozpálené pánvi si opět zatáhneme kosti z králíka úplně do tmava. Přidáme pancettu, šalotku a tymián.Přilijeme červené víno, přidáme balsamico, necháme krátce povařit a dolijeme vývar. Procedíme do kastrůlku a zredukujeme na omáčku. Před podáváním v ní oglazujeme maso asi 1 minutu.

 

MasterChef recepty: Králík na červeném víně a zeleninové pyré podle Olivera Pape - 17
(Foto: TV Nova)

 

Kuskus zalijeme horkým vývarem a necháme nabobtnat. Poté si uděláme základ na majonézu z vajec a oleje, nebo použijeme koupenou. Rozmixujeme jalovec na jemný prach nebo podrtíme a vmícháme do majonézy.

 

Podáváme s nakládanou kyselou cibulkou, kterou koupíme, nebo si ji připravíme sami. A můžeme servírovat.

 

Dobrou chuť!

 

NA CELÝ 5. DÍL MASTERCHEFA SE PODÍVEJTE ZDE

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře