Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Po čtvrtém díle pořadu MasterChef Česko známe kompletní TOP16. My vám právě teď přinášíme recept, se kterým uspěla Lea Skálová. Inspirujte se touto dobrotou a pochutnejte si i vy jako MasterChef!

MasterChef recept: Slávky se šafránovým rizotem podle Ley Skálové

MasterChef recepty: Slávky se šafránovým rizotem podle Ley Skálové - 12
zdroj: TV Nova MasterChef recepty: Slávky se šafránovým rizotem podle Ley Skálové - 12
aktualizováno 31.01.2019, 11:39 | 31.01.2019, 11:39 | TV Nova

Po čtvrtém díle pořadu MasterChef Česko známe kompletní TOP16. My vám právě teď přinášíme recept, se kterým uspěla Lea Skálová. Inspirujte se touto dobrotou a pochutnejte si i vy jako MasterChef!

Ingredience:


750 g slávek
3 šalotky
2 kusy řapikatého celeru
1 mrkev
2 dcl bílého vina
30 g másla
10-15 nitek šafránu namočených ve vodě
2 lžíce bylinkového másla
parmazán
sůl a pepř
 

 
Postup:


Šalotku,mrkev a řapík nasekáme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji. Přilijeme 2 dcl bílého vína, chvíli redukujeme a přidáme slávky. Až se otevřou přilijeme vodou a vaříme cca 8 minut. Scedíme a vývar použijeme na rizoto. V hrnci si rozpalíme olivový olej a v něm orestujeme šalotku a přidáme rýži na rizoto. Také orestujeme a přilíváme vodu, dokud není rizoto hotové akorát na zkus. Stáhneme z plotny a zastrouháme parmezanem. Přidáme máslo a na konec vmícháne šafrán. Rizoto by nemělo mít tuhou konzistenci. A nakonec už jen v rozpálené pánvi prohřejeme slávky s bylinkovým máslem a servírujeme. Dobrou chuť!

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře