Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

V 1. díle kuchařské show MasterChef zazářila teprve sedmnáctiletá Kristina Němčková. Díky kachním prsům s batátovým pyré a višňovou omáčkou se dostala rovnou mezi šestnáct nejlepších.

MasterChef: Kachní prso s višňovou omáčkou a batátovým pyré podle Kristiny Němčkové

MasterChef recepty - Kristina Němčková: Kachní prsa s batátovým pyré a višnovou omáčkou - 4
zdroj: TV Nova MasterChef recepty - Kristina Němčková: Kachní prsa s batátovým pyré a višnovou omáčkou - 4
aktualizováno 15.01.2019, 12:16 | 15.01.2019, 12:10 | TV Nova

V 1. díle kuchařské show MasterChef zazářila teprve sedmnáctiletá Kristina Němčková. Díky kachním prsům s batátovým pyré a višňovou omáčkou se dostala rovnou mezi šestnáct nejlepších.

Vyzkoušejte recept podle Kristiny i vy a buďte doma za MasterChefa!

 

Ingredience na 2 porce:


1 kachní prsa s kůží
1 batáta
2dcl smetany
1 cibule
50 g másla
100 g višní
1 dcl sladkého červenéhoa vína
1 dcl kuřecího vývaru
2 snítky rozmarýnu
sůl, pepř, pomerančová kůra

 

Postup:

 

Videonávod naleznete na webu MasterChef Česko.


Nejprve si oloupeme batáty a cibuli, obojí nakrájíme na kostičky a společně na másle orestujeme. Po chvíli podlijeme vodou, dochutíme solí a pepřem a necháme vařit. Mezitím si vezmeme kachní prso, které očistíme a ostrým nožem do kůže nařežeme mřížku. Dáváme si pozor, abychom zbytečně neřízli do masa. K batátům přidáme smetanu a ještě vaříme.

 

Prso z obou stran osolíme a opepříme, položíme ho kůží dolů na studenou pánev, poté ji zahřejeme a necháme vypéct tuk.

 

MasterChef Recepty - Kristina Němčková: Kachní prsa s batátovým pyré a višnovou omáčkou - 2
(Foto: TV Nova)

 

Přidáme k němu rozmarýn a ze všech stran důkladně opečeme, poté přidáme máslo a prso jím několikrát přelijeme.

 

MasterChef Recepty - Kristina Němčková: Kachní prsa s batátovým pyré a višnovou omáčkou - 1
(Foto: TV Nova)

 

Uvařené batáty rozmixujeme na jemné pyré. Opečené prso postrouháme pomerančovou kůrou a dáme péct na 10-12 minut do trouby vyhřáté na 175-180°C.

 

Mezitím si připravíme omáčku. V menší pánvi rozpustíme máslo, přidáme višně, podlijeme vínem, kuřecím vývarem a redukujeme. Kachní prso po 10-12 minutách vyndáme z trouby a necháme odpočinout. Nakrájíme ho na plátky a společně s batátovým pyré a omáčkou servírujeme. Dobrou chuť!

 

MasterChef Recepty - Kristina Němčková: Kachní prsa s batátovým pyré a višnovou omáčkou - 5
(Foto: TV Nova)

 

Celý první díl pořadu MasterChef Česko sledujte na NovaPlus.

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře