Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Pivo je naším národním nápojem. Milujeme ho a vyznáme se v něm. Jeho chuť je i výborným kořením!

Máte rádi pivo? Nejlepší recepty na pokrmy, které zvládne každý

Pivo jídlům svědčí
zdroj: Thinkstockphotos Pivo jídlům svědčí
aktualizováno 27.11.2015, 00:47 | 27.11.2015, 00:47 | esn

Pivo je naším národním nápojem. Milujeme ho a vyznáme se v něm. Jeho chuť je i výborným "kořením"!

Pivo vám bude chutnat i jinak než v orosené sklenici! Zkuste ho uvařit a pochutnáte si. Čeká vás ale poměrně nelehký úkol. S pivem si totiž musíte v kuchyni počínat velice opatrně

 


• Pokud totiž pivo budete vařit moc dlouho, zhořkne. Děje se tak kvůli obsahu cukrů. Přilévejte pivo na maso těsně před dokončením.

• Přidejte tmavé pivo do těsta rychleji vám nakyne.

• Pivo se nejlépe hodí k tmavým masům, zejména tedy k vepřovým a hovězím a omáčkám.

• Pokrmy obsahující pivo rychle spotřebujte, protože se rychle kazí!

• Pokud nepečete maso ani nevaříte guláš, ale pečete spíše pečivo, používejte piva se sladkým nádechem.

• Do gulášů a tmavých omáček se nejvíce hodí pivo tmavé.

• Pivo se v pokrmech moc nehodí k uzeným masům, k těm ostatním ale ano.

 

NEJLEPŠÍ PIVNÍ RECEPTY NA POKLIČCE

Guláš na černém pivu

Houby v pivu

Nádivka s vepřovým bůčkem v pivu

Buřty na pivě

 

Tipy, do jakých pokrmů pivo přilít

 

Cibulačka na pivu: Klasickou cibulovou polévku všichni známe. Jejím základem je poctivý hovězí vývar, nikoliv ten z kostky. Ale když vývaru dáme jen půl a druhou půlku hrnce dolijeme pivem, změní se cibulačka v opravdu výraznou a nezapomenutelnou polévku, která nám bude chutnat!

Guláš na černém pivu: K vývaru nalijte také žejdlík poctivého černého piva. Uvidíte, jak zavoní.

Opečená slanina se špenátem na pivu: I k zelenině se pivo hodí. My ho vyzkoušeli se špenátem a tu lahodnou kombinaci si nemůžeme vynachválit. Spařený špenát v horké vodě dejte na pánev, podlijte ho pivem, na jiné pánvi si orestujte slaninu a česnek a potom vše smíchejte. Přidejte pepř a dobrou chuť!

Pečená žebra s omáčkou z piva a medu: Až budete připravovat marinádu na žebírka, kápněte k medu i trochu piva. Raději světlého, černý by svou výraznou chutí jemný med přebilo.

Dušené jehněčí na světlém pivu: I jehněčí kotletky se vyplatí vyzkoušet zapéci s pivem. Opět ale použijte pivo světlé. Pečte na šalvěji, který s pivem vytvoří skvostný chuťový duet.

51 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře