Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Tímto způsobem prý dokonale uvaříte všechny druhy rýže.

Návod, jak uvařit dokonalou rýži! Už nikdy rozvařená ani připálená

Rýže
zdroj: Thinkstockphotos Rýže
aktualizováno 08.09.2016, 16:19 | 08.09.2016, 16:19 | Doma.cz/tvnoviny.sk

Tímto způsobem prý dokonale uvaříte všechny druhy rýže.

I vám se stalo, že vám připálené rýže nebo byla rozvařená nebo příliš suchá? Přitom jste dodržovali léty ověřený postup. Poměr 2: 1, čili dvě sklenice vody a pohár rýže. Známý redaktor a kuchař Dan Souza z Cook's Illustrated prozradil pro britský deník DailyMail podle něj zaručený recept, jak uvařit dokonalou rýži. Jeho postup vás možná překvapí.

 

Tescoma s chutí - 6.8.2010 - Škola vaření: Dušená a vařená rýže
(Foto: TV Nova)

 

ČTĚTE TAKÉ:

Škola vaření: Rýže na sushi, správná příprava
Rýže a kiwi - udělají s kily divy!
Znáte dobře mléčnou rýži?

 

Dan totiž doporučuje poměr 1: 1, čili šálek rýže a šálek vody. Tímto způsobem prý dokonale uvaříte všechny druhy rýže. Důležité je také odpařování. Měli byste zajistit, aby se během vaření odpařovalo co nejmenší množství vody. Pomoci by vám měl dobrý hrnec s pokličkou.


Vyzkoušíte tento způsob i vy doma?
 

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Lojzka 15:20 11.10.2016
U vaření rýže je nejdůležitější, že ji nevaříte, ale dusíte. Což znamená dusit ji za nejnižší teploty - na st. 1. Pod pokličkou.
Postup - sklenička rýže - 2 skleničky vody. Rýži samozřejmě propláchnu, než tam dám tu vodu. Pak dám na st. 6 - el. sporák a jakmile začne bublat k varu, přepnu na ten jeden stupen a pod pokličkou ji dodusím. Takto rýži dusily i naše babičky. Rýže je prostě dokonalá. Nemá chybu, nic nespálíte, pokud u toho nebudete honit pokémony nebo spát. Doba? Cca 10 - 15 minut. 10 minut tvrdší - 15 minut měkká.