Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Pečené kuře, kuřecí řízky nebo třeba salát s kuřecím masem. Výborná jídla, která dokazují, že kuřecí maso hraje prim snad v každé masožravé rodině. Určitě nám dáte za pravdu, že kuřecí maso vkládáte do nákupního košíku tak nějak automaticky. I kdy...

Nebezpečná chyba při přípravě KUŘECÍHO MASA, kterou dělá většina z nás! O co jde?

Jídlo
zdroj: Thinkstockphotos Jídlo
aktualizováno 15.04.2018, 00:05 | 15.04.2018, 00:05 | doma.cz

Pečené kuře, kuřecí řízky nebo třeba salát s kuřecím masem. Výborná jídla, která dokazují, že kuřecí maso hraje prim snad v každé "masožravé" rodině. Určitě nám dáte za pravdu, že kuřecí maso vkládáte do nákupního košíku tak nějak automaticky. I když je maso chutné, neměli bychom zapomínat na nástrahy, které v syrovém stavu v sobě ukrývá.

Kuřecí maso patří mezi evergreeny, bez kterých se v kuchyni neobejdeme. Nejen, že neobsahuje mnoho tuků, ale navíc je levné a chutné. Pokud nejste vegetariáni, pak se zřejmě vyskytuje i na vašem nákupním seznamu. Existuje ale nástraha, která může ohrozit naše zdraví.

 


Děláte tuhle chybu také?
Při vybalování nákupních tašek příliš nepřemýšlíme nad tím, jak potraviny uspořádáme v lednici. Většinou jednáme podle toho, kolik místa v ledničce máme. Měli bychom ale dodržovat jedno zásadní pravidlo, které nás ochrání před zdravotními komplikacemi. Nikdy neukládejte kuřecí maso na vrchní polici. "Pokud máme rizikové potraviny, jako je třeba kuře, měli bychom je uložit na spodní rošt ledničky," vysvětluje nutriční specialistka Many Sacher pro Mirror.com. Sacher dodává, že díky tomu se sníží riziko křížové kontaminace, ke které by došlo, kdyby šťáva z kuřete dopadla na jiné potraviny.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Konečně víme, proč se vám slanina vždycky připálí! Tohle už nikdy nedělejte
Ztvrdlý chléb není pro slepice! Známe trik, díky kterému proměníte starý bochník v měkoučkou pochoutku
Změňte jednu ingredienci a vytvořte z VOLSKÉHO OKA zdravou pochoutku


Další varování!

Pozor si dejte i při omývání kuřete. "Během tohoto kroku se můžou malé bakterie rozptýlit po celé kuchyňské ploše. Místo omývání použijte papírový ručník, kterým otřete suché kuřecí maso. Nejbezpečnější variantou je, když mytí vynecháte a maso začnete ihned vařit," radí Sacher. Jedno je tedy jasné, příprava kuřecího masa obnáší i mnoho rizik. Je tedy důležité, abyste byli obezřetní a dávali si větší pozor.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře