Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Kupujete drahé skleničky s předpřipravenou rajčatovou omáčkou? Pokud ano, pak asi sami tušíte, že kupované omáčky obsahují mnoho cukru a zbytečných chemikálií. Co si takhle omáčku ukuchtit doma? Už teď vám můžeme slíbit, že příprava nezabere příli...

Nejlepší omáčka na těstoviny? Skládá se ze třech překvapivých ingrediencí!

Rajčatová omáčka
zdroj: Thinkstockphotos Rajčatová omáčka
aktualizováno 27.05.2018, 00:00 | 27.05.2018, 00:00 | doma.cz

Kupujete drahé skleničky s předpřipravenou rajčatovou omáčkou? Pokud ano, pak asi sami tušíte, že kupované omáčky obsahují mnoho cukru a zbytečných chemikálií. Co si takhle omáčku ukuchtit doma? Už teď vám můžeme slíbit, že příprava nezabere příliš mnoho času.

Recept na rajčatovou omáčku pochází od geniální kuchařky Marcelly Hazan, která pocházela z italského městečka Cesenatico. V dospělosti se Marcella přestěhovala do New Yorku, kde si v roce 1924 otevřela kuchařskou školu. Za svůj život napsala mnoho respektovaných kuchařek, které se staly inspirací i pro další špičkové kuchaře. Recept na rajčatovou omáčku pochází z kuchařky Essentials of Classic Italian Cooking, která se věnuje pouze klasické italské kuchyni.


Tajemství úžasné chuti prozrazeno!
Obáváte se, že v lednici nemáte všechny suroviny, které jsou pro přípravu omáčky klíčové? Můžeme vás ujistit, že jediné, co budete potřebovat, jsou tyto tři ingredience - cibule, máslo a rajčata z konzervy. Marcelly omáčka je proslavená tím, že při její přípravě nepotřebujete nůž! Podle jejího receptu je důležité, abyste do hrnce s máslem přidali půlku cibule a plechovku rajčat. Vše nechte 45 minut vařit, a máte hotovo! "Ptala se sama sebe, proč by měla krájet cibuli. Proto vložila všechny suroviny do hrnce a měla hotovo," vzpomíná na Marcellu její manžel Victor na webu Mirror.com.

 


Nejlepší, nebo nejjednodušší?
Publikace o jídle Delish dala Marcellině omáčce přídomek - nejlepší omáčka na světě. Tohle hodnocení je ale velmi subjektivní, a tak nemůžeme tvrdit, že její omáčka zachutná všem strávníkům na této planetě. Pravdou ale zůstává, že omáčka je chuťově velmi bohatá. Na druhou stranu anglický kuchař Jamie Olivier přidává do omáčky ještě čtyři stroužky česneku a bazalku, která omáčku krásně provoní a dodá jí zajímavou chuť. Jiní kuchaři vylepšili recept ještě o špetku cukru, pár kapek vína nebo třeba parmazán.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Kupujete často gothaj? Pozor, na trhu jsou nekvalitní i šizené
Neděláte při OPÉKÁNÍ ŠPEKÁČKŮ tuto chybu? Ubírá na chuti i vzhledu
8 zásadních informací o chřestu, díky kterým si jeho sezonu užijete naplno + RECEPT


Jedna věc je ale jistá. Pokud jste v kuchyni začátečník, pak si přípravu této omáčky naprosto zamilujete.

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

lenka lasáková 12:20 16.11.2018
Já mám osobně radši smetanové omáčky. ty nedělám, ale objednávám si těstoviny u: https://www.carusopizza.cz/cs/17-testoviny a jsou výborné. No a hlavně bez práce :)