Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Co s tolika vejci po Velikonocích? Připravte si oblíbenou vajíčkovou poazánku. Máme pro vás tři recepty pro dámy, pány i dietářky.

Nejlepší vajíčkové pomazánky: Tradiční s majonézou, pikantní s křenem i odlehčená s jogurtem RECEPTY

Vajíčková pomazánka s majonézou
zdroj: oficiální zdroj Vajíčková pomazánka s majonézou
aktualizováno 19.04.2017, 00:32 | 19.04.2017, 00:32 | doma.cz

Co s tolika vejci po Velikonocích? Připravte si oblíbenou vajíčkovou poazánku. Máme pro vás tři recepty pro dámy, pány i dietářky.

Velikonoce se blíží a jako každý rok se doma sejde bohatá koleda v podobě vajec na tvrdo. Pokud přemýšlíte, co s nimi uděláte, máme pro vás tip na vajíčkové saláty a pomazánky.
 

TRADIČNÍ

Vaječná pomazánka s majonézou

 

Budete potřebovat:
6 natvrdo vařených vajec
1 cibule
2 kyselé okurky
10 dkg majonézy, zkuste např. Vitana Poctivá, pomazánka bude mít dobrou konzistenci
Hořčice
Pepř, sůl

 

Vajíčková pomazánka s majonézou
(Foto: oficiální zdroj)

 

Postup:
Vejce, cibuli a okurky nakrájíme nadrobno. Přidáme majonézu a ochutíme hořčicí, pepřem a solí.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Vajíčka pro štíhlou linii: do týdne čekejte i 5 kilo dole!
Co s vyfouknutými vejci: NEJLEPŠÍ RECEPTY

Skotská vejce

 

CHLAPSKÁ

Křenový salát

 

Budete potřebovat:
0,5 kg brambor vařených ve slupce
4 vejce uvařená natvrdo
½ skleničky (cca 100 ml) nastrouhaného čerstvého křenu
240 ml majonézy
Sůl dle chuti

 

Křenový salát
(Foto: oficiální zdroj)

 

Postup:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky. Přidáme majonézu a čerstvý nastrouhaný křen a osolíme dle chuti.

 

ODLEHČENÁ

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

 

Chcete odlehčenou verzi? Stačí nakrájet spoustu čerstvé, křupavé zeleniny a místo majonézy přidat kvalitní bílý jogurt.

 

Budete potřebovat:

10 vajec natvrdo
2 stonky řapíkatého celeru
1 svazek ředkviček
1/2 červené cibule
hrst petrželky
400 g bílého  jogurtu, např. Selského Hollandia, není tak řídký a salát nebude z pečiva stékat
1 lžíci hořčice

 

Vajíčkový salát s jogurtem
(Foto: oficiální zdroj)

 

Postup:
Jednoduchost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení. Vejce nakrájejte na kostky a každou zeleninu nasekejte trošku jinak, abyste získali rustikální salát, o který nám právě jde. Řapíkatý celer můžete nakrájet na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku najemno, ředkvičky na plátky a vše zlehka promíchejte s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Výborně se k němu hodí čerstvě rozpečená bageta.


Tip: Tento salát není vhodný ukládat do lednice na odležení, proto ho vždy připravte těsně před podáváním.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře