Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Zabodujte po nedělním obědu vynikajícím dezertem. Recept šéfkuchaře Františka Maděry je osvědčený – dlouhodobě sbírá úspěchy v dejvické restauraci Argument.

Netradiční dezert: Baileys cheesecake RECEPT

Baileys cheesecake
zdroj: oficiální zdroj Baileys cheesecake
aktualizováno 03.10.2015, 00:29 | 03.10.2015, 00:29 | doma.cz

Zabodujte po nedělním obědu vynikajícím dezertem. Recept šéfkuchaře Františka Maděry je osvědčený – dlouhodobě sbírá úspěchy v dejvické restauraci Argument.

Potřebujete:


Piškot:
125g másla
175g hladké mouky
75g moučkového cukru
1 vaječný žloutek
80g másla na spojení

 

Krém:
22g želatiny (11 plátků)
85g másla
250g tvarohu
250g mascarpone
150m Baileys
140g smetany
40g pasterizovaných žloutků
140g moučkového cukru

 

Želé:
130ml vody
8g rozpustné kávy
33g cukru
8g želatiny (4 plátky)

 

Postup:


1. Z veškerých surovin na piškot vypracujeme husté těsto, které mezi dvěma pečícími papíry vyválíme na tenkou placku. Pečeme při teplotě 180° do zlato-hněda.


2. Po upečení těsto rozdrobíme a smícháme s povoleným máslem na spojení. Znovu vyválíme mezi dvěma papíry a vykrojíme dle požadované velikosti tvořítkem. Tvořítko vyložíme průsvitnou fólií, aby nám šel dort vyklopit.


3. Vaječné žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do hustého krému, poté přidáme mascarpone a tvaroh. Vše důkladně prošleháme. Nakonec vmícháme vyšlehanou šlehačku.
 

4. Baileys zahřejeme na teplotu 50° v kterém rozpustíme nabobtnanou želatinu. Vlažné Baileys všleháváme do krému. Krém porcujeme do vyložených tvořítek a necháme zachladit.
 

5. Ve vroucí vodě uvaříme kávu, kterou dochutíme cukrem. Odstavíme z varu a rozpustíme nabobtnalou želatinu. Hotové želé necháme zchladnout na pokojovou teplotu a až po zchladnutí vléváme na zatuhlý krém.

 

CHUŤ NA SLADKÉ UKOJÍ TAKÉ:

Lehký piškotový nákyp s citrusy
Turecký ovocný dezert
Švestkový koláč, jak ho ještě neznáte!
Originální zákusek: zkuste Ježkovy oči!

16 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře