Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Konečně přišel čas, kdy si můžeme dopřávat zmrzlinu bez výčitek. Jak jinak totiž zchladit tělo v horkém počasí, než právě výbornou zmrzlinou? Máme pro vás recept na výborné noky z vanilkové a jahodové zmrzliny, který se hodí jak na dětskou oslavu,...

Ochlaďte své chuťové pohárky nočky z vanilkové a jahodové zmrzliny! RECEPT

Haagen Dazs
zdroj: oficiální zdroj Haagen Dazs
aktualizováno 03.06.2017, 00:19 | 03.06.2017, 00:19 | doma.cz

Konečně přišel čas, kdy si můžeme dopřávat zmrzlinu bez výčitek. Jak jinak totiž zchladit tělo v horkém počasí, než právě výbornou zmrzlinou? Máme pro vás recept na výborné noky z vanilkové a jahodové zmrzliny, který se hodí jak na dětskou oslavu, tak třeba i jako dezert po romantické večeři.

Celý recept je ještě vyšperkován mátovo-jahodovým přelivem, který si zamiluje celá vaše rodina.


Na 4 porce budete potřebovat:
1 dcl vody
6 lžic bílého cukru
šťáva z 1 citronu
15 jahod
8 lístků máty
jahodová a vanilková zmrzlina, například. Häagen-Dazs
mladé listy jahodníku
květy macešek

 

Haagen-Dazs
(Foto: Archiv firem)

 

Postup:


1. Den předem si svařte vodu s cukrem a citronovou šťávou. Nechte vařit až do konzistence sirupu.


2. Mezitím si očistěte jahody a pokrájejte je na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti). Dejte je do sirupu, promíchejte, aby se obalily, a nechte 3 minuty na mírném plamenu podusit.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Fantastický krém do dortu: Je lehký a chutná jako zmrzlina RECEPT
RECEPT: Pekanový koláč

Sladký tip od našich sousedů: Salcburské nočky RECEPT


3. Poté ihned vypněte plotnu a vmíchejte do směsi mátu nasekanou nahrubo. S mátou už nevařte. Nechte vychladnout, zakryjte a dejte do chladničky. Vůně čerstvé máty se krásně prolne celým sirupem.


4. Druhý den si nejprve připravte talíře. Vychlaďte je, aby se na nich zmrzlina pomaleji roztékala.

 

Haagen Dazs
(Foto: oficiální zdroj)


5. Potom na talíř opatrně naběračkou nalijte sirup tak, aby akorát pokryl dno. Jahody naaranžujte na jednu stranu talíře. Do prázdného místa pak dvěma lžícemi vytvarujte noky - dva z jahodové zmrzliny, dva vanilkové - do tvaru čtyřlístku.


6. Střed ozdobte mladým listem jahodníku a světlou jedlou květinou, např. maceškou.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře