Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Máte skleniček s dochucovadly plnou lednici a neustále překáží? Nebo se divíte, že už se vám zase zkazil dresink, který skladujete ve špajzu? Poradíme vám, kam která dochucovadla nejlépe uložit.

Patří kečup či hořčice do ledničky nebo do špajzu? Tady máte konečně odpověď

Děti kečup zbožňují
zdroj: Thinkstockphotos Děti kečup zbožňují
aktualizováno 24.01.2018, 17:02 | 24.01.2018, 17:02 | Doma.cz/tvnoviny.sk

Máte skleniček s dochucovadly plnou lednici a neustále překáží? Nebo se divíte, že už se vám zase zkazil dresink, který skladujete ve špajzu? Poradíme vám, kam která dochucovadla nejlépe uložit.

Kolem skladování kečupu či jiných omáček nemá jasno spousta hospodyněk. Obecně platí, že každá omáčka či koření může být uloženo ve skříni, ale pokud je otevřete, patří již do chladničky. A pak se také zásadně zkracuje doba, do kdy byste měli otevřenou potravinu zkonzumovat.

 

Jednotlivé omáčky nemůžete překvapivě skladovat v chladu po stejně dlouhý čas. Takový kečup byste měli spotřebovat do tří měsíců. Totéž platí pro majonézu a hořčici.

 

Hnědé omáčky a omáčky na biftek byste měli sníst asi do šesti měsíců od otevření. I chilli, barbecue a mátová omáčka patří do chladničky.

 

Začíná být v lednici přeplněno? Stejné doporučení neplatí pro vše. Třeba olivový olej, sójovou omáčku a worcestrovou omáčku nechte klidně ve špajzu, nejlépe je ale umístěte na tmavé, teplotně stálé místo.

 

 

Co patří do chladničky a jak dlouho po otevření to v ní můžete skladovat?

 

kečup - 3 měsíce
hnědé omáčky - 6 měsíců
majonéza - 3 měsíce
hořčice - 3 měsíce
omáčka na tatarský biftek - 6 týdnů
sladká chilli omáčka - 6 měsíců
barbecue omáčka - 6 měsíců
mátová omáčka - 2 měsíce
jablečná omáčka - 1 měsíc

 

ČTĚTE TAKÉ:

Ušetřete! PŘEHLED potravin, jež lze jíst i po vypršení trvanlivosti
Barbecue omáčky PRO DĚTI? Raději kečup a bez éček!
Recept na nejlepší domácí KEČUP!

 

Co patří do spíže a kolik to v ní můžete skladovat?

 

worcester - 1 rok
sójová omáčka - 1 rok
olivový olej - 6 měsíců
sezamový olej - 1 rok
vinný ocet – kvalitní a dobře uskladněný se nekazí

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře