Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Máme pro vás velmi aktuální recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů RECEPT

Medvědí česnek - pesto
zdroj: Thinkstockphotos Medvědí česnek - pesto
aktualizováno 04.04.2016, 16:12 | 04.04.2016, 16:12 | doma.cz/jimejinak.cz

Máme pro vás velmi aktuální recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.

Ingredience:


• 150 g medvědího česneku nebo-li jeden větší svazek
• 10 g soli – nejlépe mořské nebo himalájské
• 80 ml kvalitního rostlinného oleje
• 100 g vyloupaných vlašských ořechů


Postup:


Listy jeden po druhém omyjeme a dáme okapat. Před mixováním je dobré, když jsou skoro suché. Já je po okapání narovnám na rozloženou utěrku, na to dám další utěrku, další vrstvu listů a tak pořád dokola, končím utěrkou. Během půl hodiny se většina vody vsákne do utěrek a listy jsou suché.
 

První si nahrubo rozmixujeme vlašské ořechy. Pokud je před tím ještě opražíte, bude mít pesto výraznější chuť. Pak odkrojíme tvrdé stopky u listů a listy házíme přímo do mixéru k ořechům. Vše dohromady pořádně promixujeme. Potom přidáme postupně olej a sůl. Hotové pesto přendáme do menších skleniček, navrchu ještě zalijeme olejem a skladujeme v lednici. Pokud je pesto ponořené v oleji, vydrží určitě půl roku i víc.

 

Pesto
(Foto: Archiv autorky)


Obměna:


Vlašské ořechy můžeme nahradit slunečnicovým semínkem nebo jiným druhem ořechů.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Ochutnejte léčivý medvědí česnek! Právě má sezónu. RECEPTY
Nejlepší česnekové recepty: Nabijí vás energií
Pesto: Jde to z tuha, ale chutná skvěle!


Kombinujeme:


Úplně nejjednodušší recept je zamíchat pár lžic do uvařených těstovin a máte výbornou, rychlou večeři.


Lžíce pesta v rizotu je lahůdka.


Další tip je přidat lžičku do uvařené polévky, okamžitě dostane jiný rozměr.


Pesto se dá přidat i do jakékoliv luštěninové směsi.


Lžička do zeleninového salátu nebo do zálivky povýší váš salát na delikatesu.


Recept připravila Helena Jirsová z webu jimejinak.cz.

6 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře