Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Tyto lahodné ovocné dezerty se budou skvěle hodit na valentýnskou tabuli. Náplň z třešní je velmi lehká - jedno srdíčko vám určitě stačit nebude!

Přípravte svému milému nádherný valentýnský cheesecake RECEPT

Valentýnský recept
zdroj: oficiální zdroj Valentýnský recept
aktualizováno 04.02.2016, 10:41 | 04.02.2016, 10:41 | doma.cz

Tyto lahodné ovocné dezerty se budou skvěle hodit na valentýnskou tabuli. Náplň z třešní je velmi lehká - jedno srdíčko vám určitě stačit nebude!

Potřebujete:


Na srdíčka:
3 bílky
170 g krupicového cukru
několik kapek růžového gelového potravinářského barviva

Náplň:
250 g mascarpone
200 ml creme fraiche
100 g vypeckovaných třešní
2 lžíce moučkového cukru

Dokončení:

6 lžic vypeckovaných kompotovaných třešníkrystalizované okvětní lístky růži, natrhané na kousky
silikonová forma s 6 prohlubněmi ve tvaru srdíček (každé srdíčko má průměr přibližně 6 cm)
velký plech vyložený pečícím papírem nebo silikonová podložka
cukrářský zdobící sáček s velkou kulatou trubičkou

 

Kuchařky pro vaši inspiraci - 28
(Foto: oficiální zdroj)


PŘEČTĚTE SI TAKÉ:
RECEPT: Palačinka s pomeranči
Jahodová zmrzlina - s medem RECEPT
Dej cuketě zelenou. 3 super RECEPTY

Postup:


Troubu předehřejeme na 140 stupňů.

Ve velké míse ušleháme z bílků pevný sníh (musí tvořit pevné špičky). Po lžících přidáváme za stálého šlehání cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud není hmota lesklá. Přidáme potravinářské barvivo, ale nerozmícháváme ho úplně, přestaneme, když jsou ve sněhu pěkné růžové víry.

Sníh dáme do cukrářského zdobícího sáčku a na pečící papír položený na plech na pečení nastříkáme 12 srdíček o průměru asi 7 cm. (Srdíčka by měla být jen o málo větší než prohlubně v silikonové formě.) Sněhová srdíčka pečeme v předehřáté troubě asi 1-1 1/4 hodiny. Měla by být vysušená a křupavá. Necháme je vychladnout.

Připravíme si náplň. Ve velké míse prošleháme mascarpone s creme fraiche. Do směsi zapracujeme třešně(4) a moučkový cukr. Směs rozdělíme do prohlubní ve formě a formu uložíme do mrazničky.

Zmrazená srdíčka vyjmeme z formy a necháme mírně rozmrazit. Na 6 upečených srdíček naneseme po lžičce třešní a na třesně položíme zmrazené srdíčko, které posypeme růžovými okvětními lístky a přiklopíme upečeným srdíčkem.

Další skvělé recepty na cheesecaky najdete v knížce Božský cheesecake od Hannah Milesová. Nakladatelství Slovart.

 

Kuchařky pro vaši inspiraci - 9
(Foto: oficiální zdroj)

12 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře