Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Zkuste lehké krůtí maso nasladko.

RECEPT: Krůtí prsa s jablky na kari

Krůtí maso na kari
zdroj: oficiální zdroj Krůtí maso na kari
aktualizováno 04.01.2017, 14:59 | 04.01.2017, 14:59 | doma.cz

Zkuste lehké krůtí maso nasladko.

Potřebujete:

(4 porce)


600 g krůtích prsíček
2 lžíce bílého jogurtu
2+2 kávové lžičky kurkumy
2+2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 velká cibule
1 velké jablko
2 stroužky rozdrceného česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
250 ml smetany 30% tuku
sůl
pepř
hrst koriandrové natě
1 lžíce černého sezamu

 

Postup:


Maso nakrájíme na nudličky a smícháme se 2 lžičkami kurkumy. Přimícháme jogurt a necháme 20 minut marinovat. Osolíme teprve před tepelnou úpravou. Jinak by vypustilo šťávu.
 

Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 2 lžíce ghí a zprudka marinované maso orestujeme tak, aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjměte a dejte stranou.


Na stejné pánvi, na středním plamenu, rozehřejeme 2 lžíce ghí. Vložíme na nudličky nakrájenou cibuli a restujeme cca 5 minut do „sklovata“. Přidáme na nudličky nakrájená jablka a restujeme dalších 5 minut. Poté vložíme česnek a zázvor. Pozvolna restujeme cca 1 minutu.


Zalijeme smetanou, přidáme 2 lžičky kurkumy, zamícháme a dusíme cca 5 minut.

 

Krůtí maso na kari
(Foto: oficiální zdroj)


Vrátíme do omáčky orestované maso, necháme 2-4 minuty prohřát, vypneme oheň a necháme několik minut odpočinout.

 

Dochutíme solí a pepřem. Na talířích ozdobíme koriandrovou natí a posypeme černým sezamem. Podáváme s rýží.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Gurmánský podzim: Vyzkoušejte krůtí se švestkami!
Krůtí maso s citrusovou omáčkou
Pálí, pálí, pálí! Žhavé krůtí chilli


Pokrm oživí:

Hruškovo – šafránové čatní

 

Potřebujete:


3 zralé hrušky
1 větší šalotka
2 cm kousek čerstvého oloupaného a jemně sekaného zázvoru
1 stroužek jemně sekaného česneku
1 lžíce oleje
špetka šafránu
80 g cukru krupice (2 lžíce)
2 lžíce vinného octa
velká hrst sušených brusinek

 

Krůtí maso na kari
(Foto: oficiální zdroj)

 

Postup:


Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme cibulku, česnek a zázvor, zhruba 3 minuty. Nasypeme cukr a na středním plamenu zahříváme, až začne karamelizovat. Zalijeme octem, přidáme šafrán, promícháme a necháme vypařit tekutinu. Přilijeme asi 100 ml vody a uvedeme do varu. Vložíme hrušky a brusinky a pomalu vaříme 3-5 minut, do měkka a do zhoustnutí.


Recept připravil šéfkuchař Michal Nikodém v rámci projektu na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus. Protože je Michal Nikodém milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře