Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Strhla se gastronomická lavina! Po vajíčkách Benedikt přišel nový trend, který chce většina lidí ochutnat. Seznamte se s vaječnými oblaky, které nejen skvěle vypadají, ale především výborně chutnají.

Recept, který pobláznil celý svět! Jak připravit VAJEČNÁ OBLAKA?

Vaječná oblaka
zdroj: Getty Images Vaječná oblaka
aktualizováno 01.07.2018, 00:33 | 01.07.2018, 00:33 | doma.cz

Strhla se gastronomická lavina! Po vajíčkách Benedikt přišel nový trend, který chce většina lidí ochutnat. Seznamte se s vaječnými oblaky, které nejen skvěle vypadají, ale především výborně chutnají.

Najít podnik, ve kterém vám je naservírují, není vůbec jednoduché. Snazší bude, když si je připravíte doma. Vězte, že sněhová oblaka vás potěší nejen k snídani, ale i k večeři. Nezapomeňte si je vyfotit na Instagram, protože tam sklízí opravdu velký úspěch.

 

Vaječná oblaka
(Foto: Instagram)


Jak na ně?
V první řadě musíte oddělit žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který naneste na plech. Nezapomeňte použít pečící papír. Při nanášení si dejte záležet a z bílků vytvořte "věnec", který bude mít uprostřed díru. Věnečky vložte do trouby a pečte při 250 stupních zhruba 5 minut. Je důležité, abyste věnečky průběžně kontrolovali, jinak by se mohlo stát, že se spálí.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Vyšlehejte pěnu na cappuccino jako profesionál! Stačí, když se naučíte tento trik
Proč nikdy nemáte MÍCHANÁ VAJÍČKA jako z restaurace? Víme, co děláte špatně
Jak zchladit láhev vína za tři minuty? Postačí vám led a tajná přísada


Po pěti minutách vyjměte pečící plech a doprostřed věnečku vlijte žloutek. Poté vložte plech opět do trouby a pečte ještě 2 minuty. Voilà, máte hotovo! Z trouby byste měli vytáhnout krásně nadýchaná oblaka, která budou lahodit nejen žaludku, ale i vašemu oku.

 

Vaječná oblaka
(Foto: Instagram)


Před podáváním nezapomeňte oblaka osolit a opepřit. Pokud patříte mezi fajnšmekry, můžete vaječná oblaka podávat s opečenou slaninkou, avokádem nebo třeba sýrem. Fantazii se meze nekladou, a tak je jenom na vás, jak si s vajíčky pohrajete. Jedno je ale jasné - díky oblakům se budete cítit jako v sedmém nebi!

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře