Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Beránek neodmyslitelně patří k tradicím českých Velikonoc. Je symbolem čistoty a života, proto na něj při přípravě velikonoční tabule určitě nezapomeňte.

RECEPT: Likérový beránek pro dospělé

Opilý beránek
zdroj: oficiální zdroj Opilý beránek
aktualizováno 13.04.2017, 00:42 | 13.04.2017, 00:42 | doma.cz

Beránek neodmyslitelně patří k tradicím českých Velikonoc. Je symbolem čistoty a života, proto na něj při přípravě velikonoční tabule určitě nezapomeňte.

Přidáte-li do těsta trochu lahodného likéru, uvidíte, jak jeho chuť ožije a všichni se budou jen olizovat. Vybírejte podle vlastní chuti, zkuste třeba mandlové Amaretto nebo irský likér Baileys Original - jako v našem receptu.


INGREDIENCE:


300 g polohrubé mouky
2 lžíce horké vody
1,5 dcl smetany ke šlehání (30 %)
1 dcl Baileys Original
4 větší vejce
1 balíček kypřícího prášku
180 g třtinového cukru
špetka soli
máslo a strouhanka/hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

 

VYZKOUŠEJTE NAŠE RECEPTY:

Jarní velikonoční paštika RECEPT
Upečte si zdravého velikonočního beránka RECEPT
Velikonoční pečený zajíc na divoko RECEPT


POSTUP:


1. Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejeme troubu na 170 °C.


2. Vejce si rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
 

3. Žloutky dáme do mísy, přidáme horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšleháme do pěny.
 

4. Vmícháme likér, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva.
 

5. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijeme do formy a přiklopíme druhým dílem. Pečeme 45 minut.
 

Tip: Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře