Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Každý správný Ital ví, že těstoviny ze supermarketu se ani zdaleka nerovnají těm domácím. Dopřejte si doma také luxus čerstvých těstovin. Stojí to za to!

Recept na domácí tagliatelle od pravého Itala

Tagliatelle
zdroj: Getty Images Tagliatelle
aktualizováno 25.11.2018, 00:00 | 25.11.2018, 00:00 | doma.cz

Každý správný Ital ví, že těstoviny ze supermarketu se ani zdaleka nerovnají těm domácím. Dopřejte si doma také luxus čerstvých těstovin. Stojí to za to!

O recept na pravé italské domácí těstoviny se s námi podělil sympatický kuchař Andrea Ena, rodák ze Sardinie, který již 15 let žije na Slovensku a učí Slováky, jak má vypadat nefalšovaná italská kuchyně. Důkazem není jen jeho účast v TV pořadech o vaření, ale především dvě úspěšné a stále plné restaurace - v Ružomberku a Bratislavě.

 

Andrea Ena
(Foto: Archiv firem)

 

Na domácí tagliatelle potřebujete:

 

* 100 g hladké mouky

* 1 celé vajíčko

* Špetka soli

* Kapka olivového oleje

 

 

KitchenAid
(Foto: Archiv firem)

* Pomocníci na výrobu domácích těstovin: KitchenAid robot Artisan, 12 990 Kč, strojek na těstoviny, KitchenAid, 5190 Kč

 

Postup:

 

Mouku smícháme s vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kapku olivového oleje a dobře promícháme. Těsto necháme uležet v lednici 30 minut. Pomocí strojku na těstoviny vytvoříme tagliatelle.Mouku můžeme použít hladkou, semolinovou či bezlepkovou, záleží na preferenci a potřebách každého.

 

ČTĚTE TAKÉ:

RECEPT: Jahodovo-čokoládové cheesecakeové dortíčky

Netradiční dezert: Baileys cheesecake RECEPT

Recepty na hutné polévky, které bez problému nahradí i hlavní chod

 

Co k nim? Zkuste hovězí ragú na víně!

 

Ingredience:

 

* 1 kg masa
* 100 g mrkve
* 100 g cibule
* 100 g celeru
* 2 dcl bílého vína
* 1 litr hovězího vývaru
* Sůl
* Svazek bylinek

 

Tagliatelle
(Foto: Archiv firem)

 

Postup:

 

Rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou zeleninu a podusíme. Přidáme mleté maso, ochutíme solí a kořením. Následně ho zalijeme vínem, které necháme odpařit. Přidáme hovězí vývar a svazek bylinek a dusíme.

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře