Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Vynikající pečený česnek, který můžete použít v různých pokrmech. Takto připravený česnek si uchovává svou chuť, vitamíny a množství živin, které naše tělo rozvíjí.

RECEPT: Nakládaný česnek bez zavařování

Nakládaný česnek
zdroj: napadynavody.sk Nakládaný česnek
aktualizováno 27.08.2017, 00:10 | 27.08.2017, 00:10 | doma.cz

Vynikající pečený česnek, který můžete použít v různých pokrmech. Takto připravený česnek si uchovává svou chuť, vitamíny a množství živin, které naše tělo rozvíjí.

Často se stává, že nám česnek ve spíži chytí plíseň nebo zvlhne. Takto ho budete mít po ruce po celý rok a veškerou úrodu spotřebujete do posledního stroužku.

 

Budete potřebovat:

 

1 hrnek oloupaných česnekových stroužků
1 l - voda
70-80 g - sůl
150 g - kr. cukr
250 ml - ocet
8-10 kuliček - černý pepř
2-3 kusy - bobkový list


ČTĚTE TAKÉ:

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů RECEPT
Pálí vás po česneku žáha? Víme, jak tomu předejít!
Pozor na česnek! Nemusí jenom léčit! Nejezte ho před operací

 

Postup:

 

1. Očistěte česnekové palice, rozdělte na jednotlivé stroužky, omyjte je pod tekoucí vodou a nechte je uschnout na utěrce. Klaďte stroužky do sklenic až k okraji.


2. Přidejte bobkový list, koření a připravte si nálev.

 

3. Horkou vodou zalijte česnek a uzavřete. Nechte stát 20 minut a po 20 minutách vylijte vodu zpět do hrnce. Přidejte sůl a cukr a nechte přejít varem. Když voda vaří, přidejte ocet a promíchejte.

 

4.Takto připravený nálev nalijte zpět do sklenic s česnekem a zavřete víčko.

 

5. Otočte dnem vzhůru, nechte vychladnout a vložte do komory.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Honza 00:14 05.09.2017
Nahovno, vysoká teplota zničí celou řadu cenných látek.