Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Vyzkoušejte voňavý koláč plný zdravých ořechů.

RECEPT: Pekanový koláč

Pekanový koláč
zdroj: oficiální zdroj Pekanový koláč
aktualizováno 05.01.2017, 00:20 | 05.01.2017, 00:20 | doma.cz

Vyzkoušejte voňavý koláč plný zdravých ořechů.

Potřebujete:

 

Křehké těsto na formu o průměru cca 25cm:


70 g moučkového cukru
140 g másla
2 velké žloutky
230 g hladké mouky
Citronová kůra
Špetka soli

 

ČTĚTE TAKÉ:

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů RECEPT
RECEPT: Ořechové chlebíčky
Ořechový koláč

 

Postup:


Ze surovin na těsto vypracujeme kompaktní těsto a necháme 30 minut vychladit. Poté vyválíme na plát a vyložíme jim koláčovou formu.

 

Náplň:


160 g celých pekanových ořechů
120 g javorového sirupu
150 ml smetany 30% tuku
2 celá vejce
4 žloutky
med nebo cukr na doslazení
dvě kávové lžičky směsi mletého koření (skořice, badyán, anýz, fenykl, sušený zázvor, hřebíček, muškátový oříšek)

 

Sirup, smetanu, vejce, žloutky a koření lehce metlou našleháme, aby se tekutina spojila. Dochutíme medem nebo cukrem.


Do těstem vyložené formy nasypeme celé pekanové ořechy a zalijeme zálivkou. Opatrně vložíme do trouby a pečeme cca 40 minut při teplotě 165°C.

 

Ideální je kombinace „horkovzduchu“ se spodním pečením. V tomto případě dáme plech do spodní části trouby, tím se bude koláč propékat odspoda.


Po upečení koláč vytáhneme, necháme vychladit a podáváme se zmrzlinou.


Recept připravil šéfkuchař Michal Nikodém v rámci projektu na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus. Protože je Michal Nikodém milovník sýru, smetany, jogurtů a dalších produktů z mléka, nemohou tyto suroviny chybět ani v jeho receptech.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře