Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

K zimě neodmyslitelně patří i český kapr a ten, koho už nudí tradiční smažená úprava rybích podkov, uvítá variantu filetu v pivní marinádě.

RECEPT: Pivní kapřík

Pivní recepty - 8
zdroj: oficiální zdroj Pivní recepty - 8
aktualizováno 14.01.2017, 00:48 | 14.01.2017, 00:48 | doma.cz

K zimě neodmyslitelně patří i český kapr a ten, koho už nudí tradiční smažená úprava rybích podkov, uvítá variantu filetu v pivní marinádě.

Potřebujete:

500 g kapřích filet
0,5 l piva, např. Litovel Premium
150 g másla
5 stroužků česneku
Koření: kmín, sůl

 

Pivní recepty - 7
(Foto: oficiální zdroj)

 

ČTĚTE TAKÉ:

Upečte si vlastní housky! Recept od Jirky Babicy
Pořádná chlapská jídla: Naučte se ty nejlepší pivní recepty!
PIVNÍ recepty pro celou rodinu

 

Postup:
Filety kapra osolíme, okmínujeme a obložíme plátky česneku. Maso dáme do mísy, zalijeme jej pivem a necháme celý den marinovat v ledničce. Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm rybu nejdříve ze strany s kůží, poté i z druhé. Smažíme do zlatova.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře