Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Koláč nemusí být plný cukru!

RECEPT: Slavnostní zeleninový koláč

Zeleninový koláč
zdroj: Archiv firem Zeleninový koláč
aktualizováno 26.01.2019, 00:17 | 26.01.2019, 00:17 | doma.cz

Koláč nemusí být plný cukru!

V průběhu zimního období se lidé rádi setkávají na návštěvách. Připravte svým hostům překvapení a místo tučných chlebíčků s majonézovou pomazánkou jim naservírujte lahodný zeleninový koláč, který chutná skvěle teplý i studený. Jeho příprava vám navíc nezabere příliš času.


Ingredience:


• 2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale (425 ml)
• 3 polévkové lžíce olivového oleje
• ½ středně velké cibule, nakrájené nadrobno
• 225 g nakrájených hub
• 3 středně velké cukety, nakrájené na kolečka
• 225 g taveného sýru
• 6 vajec
• ¼ šálku 30 % smetany
• 2 šálky nastrouhaného sýra cheddar + na posypání
• 2 stroužky česneku, prolisovaného
• 1 hrst bazalkových listů, jemně nakrájených
• ½ čajové lžičky soli
• ½ čajové lžičky pepře
• 1 hrst petrželky

 

Zeleninový koláč
(Foto: Archiv firem)


Postup:


1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Okraje dortové formy potřete olejem, spodek vyložte pečícím papírem a rovněž zakápněte trochou oleje.


2. Na pánvi rozpalte olej a na středním plameni restujte zhruba 10 minut cibuli, houby a cuketu.
 

3. Ve velké míse mezitím smíchejte tavený sýr, vejce, smetanu, česnek, bazalku, sůl a pepř.
 

ČTĚTE TAKÉ:

Slaný chřestový koláč RECEPT
Slaný koláč s tuňákem a pórkem
Zdravý brokolicový koláč bez mouky RECEPT

 

4. Do mísy opatrně přidejte restovanou zeleninu bez výpeku, nastrouhaný sýr, konzervovanou zeleninu a promíchejte.
 

5. Připravenou směs nalijte do dortové formy, zakryjte alobalem a pečte cca 1 hodinu. Poté alobal sundejte a pečte další 1 hodinu, dokud nebude mít koláč zlatavou krustu.
 

6. Před podáváním nechte koláč 10 minut odpočinout. Poté posypte sýrem, ozdobte pokrájenou petrželkou a nakrájejte.

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře