Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

S Ivanem Vodochodským pokračujeme v přípravě tradičních českých polévek.

Čtvrtek 27. listopadu | svátek má Xenie

Škola vaření: Dršťková polévka - tradiční česká

Škola vaření: Dršťková polévka

Vložit video na:

aktualizováno 25.09.2011, 00:00 | 25.09.2011, 00:00 | TV Nova

S Ivanem Vodochodským pokračujeme v přípravě tradičních českých polévek.


DRŠŤKOVÁ POLÉVKA PODLE SANDTNEROVÉ:


Dršťky řádně propereme, dáme do studené vody a přivedeme k varu. První dvě vody po krátkém vaření slijeme a nalijeme čistou studenou vodu. Osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, lžíci vinného octa, uzené žebro, polovinu pokrájené zeleniny a zázvoru a uvaříme doměkka.



Měkké maso vyjmeme, dršťky nakrájíme na dlouhé širší nudle a uzené maso na kostky. Zbylou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky, opečeme ji na sádle dozlatova, přidáme mouku, zarestujeme až vznikne jíška, kterou necháme lehce zezlátnout. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, posekaný zázvor a dobrou sladkou papriku, zalijeme prochladlým vývarem a 20 minut povaříme. Nakonec dochutíme majoránkou, pepřem a posekanou petrželkou.

 


Potřebujeme:

500g očištěných nebo předvařených dršťek,
100g uzeného masa,
200g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
50g sádla nebo másla,
50g mouky,
čerstvý zázvor,
4 stroužky česneku ,
mletou sladkou papriku,
nové koření,
bobkový list,
vinný ocet,
majoránku,
zelenou listovou petrželku,
sůl a pepř podle chuti

 
 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

4 hlasů
Vaše hodnocení