Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Připravte rodině sladkou snídani z netradičních surovin. Neuškodí ani při bezlepkové dietě.

Sladké, ale zdravé? Zkuste bezlepkové dýňové lívance! Nepoznáte rozdíl

Lívanečky
zdroj: oficiální zdroj Lívanečky
aktualizováno 06.01.2018, 00:30 | 06.01.2018, 00:30 | doma.cz

Připravte rodině sladkou snídani z netradičních surovin. Neuškodí ani při bezlepkové dietě.

O receptu:

 

Bezlepkové
Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí: 20 lívanců (podle velikosti lívance)


Ingredience:


• 4 lžíce mouky ze žlutého hrachu (např. značky Bioharmonie, prodává probio.cz)
• 2 hrnky pohankové mouky
• olej na pečení a smažení
• 1 lžíce třtinového cukru
• 1 lžíce másla
• 2 hrnky mléka
• ¼ lžičky mleté skořice
• ¼ lžičky mletého hřebíčku
• ¼ lžičky mletého zázvoru
• ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
• 1 lžička prášku do pečiva Amylon
• ½ lžičky sody
• špetka soli

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

Milujete sladké, ale nechcete hřešit? Zkuste výborný RAW DORT
Sladký tip od našich sousedů: Salcburské nočky RECEPT
Domácí svařák: Jak připravit ten nejlepší!


Postup:


Z dýně si nejprve připravíme pyré. Dýni podusíme s trochou vody a rozmixujeme. Necháme lehce vychladnout.

 

Všechny suroviny smícháme a těsto necháme 5 minut odpočinout.

 

Lívance zvolna smažíme na olejem vymazané pánvi.

 

Podáváme s javorovým sirupem, marmeládou nebo čerstvým ovocem.

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Helena 21:13 06.01.2018
V ingrediencích není uvedená dýně, kolik a dává se do těsta?