Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Sezona chřestu je tu. Zkuste z něj připravit lahodný slaný koláč.

Slaný chřestový koláč RECEPT

Slaný chřestový koláč
zdroj: oficiální zdroj Slaný chřestový koláč
aktualizováno 10.05.2016, 00:48 | 10.05.2016, 00:48 | doma.cz

Sezona chřestu je tu. Zkuste z něj připravit lahodný slaný koláč.

Ingredience:


275 g čerstvého listového těsta
1 balení plátků Ementaler
100 g anglické slaniny
1 svazek bílého chřestu
1 zakysaná smetana
2 vejce
sůl a pepř
5 g másla

 

ZKUSTE TAKÉ:

Vepřové medailonky s restovaným chřestem
Dietní bomba: chřestové recepty
Babicovy skvělé recepty s chřestem!
Sezóna chřestu vrcholí - RECEPTY

 

Příprava:


Těsto přeneste do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm. Propíchejte vidličkou a dejte předpéct do trouby předehřáté na 190 °C.


Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce, oloupejte si 2 cm pod hlavičkou a pokračujte až ke spodnímu konci výhonku.

 

Chřestové pazouchy svažte kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly.


Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Vařte po dobu přibližně 10 minut.


Na těsto umístěte chřest nakrájený na 2 cm kousky, proložte slaninou a plátky sýra.


Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a směsí zalijte koláč. Na povrch naneste tenké plátky másla a pečte 25 minut při teplotě 180 °C.


Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Koláč nechte ve formě zchladnout a podávejte.

 

Tip - Povrch koláče můžete před zapečením posypat sýrem Parmiggiano Reggiano. Koláč tak dostane jemně aromatickou příchuť.

 

Slaný chřestový koláč
(Foto: oficiální zdroj)

1 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře