Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Chuť citrusů dodá tradiční české bábovce lehkost a svěžest.

Svěží citronovo-pomerančová bábovka RECEPT

Jahodová bábovka - 10
zdroj: Oficiální zdroj Jahodová bábovka - 10
aktualizováno 06.05.2017, 00:03 | 06.05.2017, 00:03 | doma.cz

Chuť citrusů dodá tradiční české bábovce lehkost a svěžest.

Ingredience:

 

Těsto:
300g Hery máslová příchuť
300g cukru
Kůra a šťáva z malého citronu
Kůra a šťáva z ½ pomeranče
6 velkých vajíček
300g hladké mouky
(1 lžička kypřícího prášku)

 

Poleva:
150g cukru moučka
3 lžíce horké vody
10g drcených pistácií
Čerstvé květiny
3 kapky růžového potravinářského barviva

 

Teplota trouby: 160c (horkovzdušná)/180c (plynová)
Porce: 16
Vhodné na chlazení
Příprava: 35 minut
Pečení: 45 minut

 

Jahodová bábovka - 5
(Foto: Oficiální zdroj)

 

ČTĚTE TAKÉ:

RECEPT: Křehký jahodový koláč se sněhem
RECEPT: Pekanový koláč
RECEPT: Tvarohový koláč s jahodami

 

Postup:


1. Umixujeme Heru a cukr dohromady, dokud nám nevznikne nadýchaná směs.

 

Jahodová bábovka - 12
(Foto: Oficiální zdroj)

 

Jahodová bábovka - 14
(Foto: Oficiální zdroj)


2. Přidáme citronovou a pomerančovou kůru a následně i vejce a dobře promícháme.

 

Jahodová bábovka - 16
(Foto: Oficiální zdroj)

 

 


3. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a citronovou a pomerančovou šťávu.

 

Jahodová bábovka - 18
(Foto: Oficiální zdroj)


4. Směs přemístíme do dobře promazané formy na bábovku a pečeme po dobu 45 – 50 minut. Poté bábovku necháme vychladnout přibližne 15 – 20 minut a po vychladnutí vyklopíme.

 

Jahodová bábovka - 11
(Foto: Oficiální zdroj)

 

Jahodová bábovka - 19
(Foto: Oficiální zdroj)


5. Na polevu smícháme moučkový cukr s trochou vody. Přidáme 2 lžíce potravinářského barviva. Pokapeme vršek bábovku a nazdobíme pistáciemi a čerstvými květinami.

 

Jahodová bábovka - 20
(Foto: Oficiální zdroj)

 

Jahodová bábovka - 21
(Foto: Oficiální zdroj)


6. Podáváme.

 

Jahodová bábovka - 2
(Foto: Oficiální zdroj)

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře