Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Když bylinky, tak pěkně čerstvé.

Tři nejlepší bylinky na grilování

Zahrádka
zdroj: Thinkstockphotos Zahrádka
aktualizováno 17.06.2017, 00:13 | 17.06.2017, 00:13 | doma.cz

Když bylinky, tak pěkně čerstvé.

Bylinky najdou místo na zahrádce či v květníku za oknem i toho nejmenšího bytu, nebo si je doneste z obchodu či objednejte on-line dovoz. Vašemu grilování dodají úplně novou chuť.

 

Jsou voňavé a na grilování lepší než různé hotové grilovací směsi, které obsahují hodně soli, která z masa při grilování vytáhne vlhkost. Bylinky ho jen ochutí a nechají ho pěkně šťavnaté.

 

Které jsou na grilování nejlepší?

 

Tymián


Tymián je čerstvá bylinka se silným aroma a hořce štiplavou chutí. Vhodná do sekaných mas. Přidává se i do omáček, dipů, zálivek, dresinků a hodí se do grilované zeleniny. Celé větvičky se používají na aromatizaci olejů a octů.


Co je skvělé? Má dezinfekční účinky, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání a mírní kašel.

 

 

Oregano


Dobromysl obecná, dnes známá spíše jako oregano, má široké uplatnění především v italské a francouzské kuchyni. Má podobné chuťové vlastnosti jako majoránka. Je neodmyslitelnou součástí směsi bylin nazývané Provensálské koření. Tato čerstvá bylinka je především ceněna pro výraznou vůni a chuť, která dobře odolává tepelným úpravám. Oregano je základním kořením pizzy a italských těstovinových omáček.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Zapomenutá bylinka: Řebříček na jarním talíři
KROK ZA KROKEM: Pěstování bylinek zvládne každý
Odvěká síla bylinek: Pomůžou srdci i hlavě


Co je skvělé? Má i pozitivní vliv na naše zdraví. Listy čerstvého oregana mají antiseptické účinky a pomáhají při různých kožních infekcích.

 

rozmarýn


Rozmarýn


Čerstvá bylinka rozmarýnu nachází své uplatnění především v teplé kuchyni. Je vhodná pro pečená masa a minutky. Ideální kombinaci tvoří s česnekem a šalvějí. Rozmarýn využijeme při grilování a pečení mas, dále do omáček nebo k pečeným bramborům.


Co je skvělé? Není to však jen kulinářské umění, kde rozmarýn nachází své místo. Tato čerstvá bylinka se cení také pro antibakteriální účinky a v minulosti se používala jako účinná dezinfekce.


Bez které bylinky se neobejde vaše grilování?

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře