Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Upečte si s Pavlínou Bersziovou tvarohovou vánoční štolu. Má pro vás speciální recept, který potěší vaše chuťové pohárky a ušetří vám čas.

Vánoční tvarohová štola

Vložit video na:

aktualizováno 21.12.2010, 00:35 | 21.12.2010, 00:00 | TV Nova

Upečte si s Pavlínou Bersziovou tvarohovou vánoční štolu. Má pro vás speciální recept, který potěší vaše chuťové pohárky a ušetří vám čas.

100 g másla utřeme s cukrem, nastrouhanou kůrou z poloviny citronu, lžící citrónové šťávy a vejci. Přidáme nahrubo nasekané mandle a na malé kousky nakrájené kandované ovoce. Nakonec vmícháme tvaroh, prosetou mouku s kypřícím práškem do pečiva, špetkou soli a vypracujeme pevnější těsto. Rozválíme ho na plát silný asi 3 cm a jeden okraj přehneme do dvou třetin těsta. Přendáme na vymazaný plech tukem a povrch potřeme rozehřátým máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme 30 minut. Během doby pečení asi třikrát potřeme máslem. Po upečení necháme mírně vychladnout a znovu potřeme máslem a pocukrujeme.

 


Potřebujeme:

150 g másla nebo tuku,
180 g moučkového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
1 citron,
2 vejce,
50 g mandlí,
100 g směsi barevného kandovaného ovoce,
250 g měkkého tvarohu v kostce,
450 g polohrubé mouky,
1 balíček kypřícího prášku do pečiva,
sůl

 
 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

3 hlasů
Vaše hodnocení