Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Na velikonoční svátky si můžeme připravit i maso, které během roku obvyklé není - zajíce!

Velikonoční pečený zajíc na divoko RECEPT

Zajíc
Zajíc
aktualizováno 02.04.2015, 00:28 | 02.04.2015, 00:28 | doma.cz/kat

Na velikonoční svátky si můžeme připravit i maso, které během roku obvyklé není - zajíce!

Přísady:

4 porce:
celý zajíc
3 cibule
300g mrkev
200g petržele
200g celeru
400g anglická slanina
sůl
nové koření
bobkový list
celý pepř

 

ČTĚTE TAKÉ:

Přehled všech vychytávek do kuchyně
Velikonoční pečení: 5 tipů pro každého

 

Postup:

Očištěného zajíce vložíme do pekáče, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, divoké koření, cibuli a nakrájenou slaninu. Pečeme v troubě na 165 stupňů asi 95 minut. Je vhodné zajíce protknout slaninou, a to hlavně běhy, aby maso nebylo vysušené. Zajíce po upečení vyjmeme, zaprášíme výpek moukou, zalijeme vodou a povaříme. "Zajíce zdobíme anglickou slaninou a brusinkovým kompotem," doporučuje Jan Barták, šéfkuchař restaurace U Schnellů.

11 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Zdeněk 13:13 06.04.2015
To by jsi musel na hrad tam se cpou zvěřinou pořád a v tuto dobu se nesmí ani střílet
Gaius Julius Caesar 12:42 04.04.2015
Tenhle recept nejen že je super, ale je to i dobrý vtip. Totiž jde o to kde sehnat toho ušáka. Já už ho neviděl ani nejedl dobrých třicet let. :-D