Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Připravte pro koledníky netradiční kraslice.

Velikonoční vajíčka z bábovek RECEPT

Pečená kraslice - 16
zdroj: oficiální zdroj Pečená kraslice - 16
aktualizováno 16.04.2017, 00:28 | 16.04.2017, 00:28 | doma.cz

Připravte pro koledníky netradiční kraslice.

Potřebujete:

 

• 1 hrnek třtinového cukru
• ½ hrnku rozpuštěné Hery máslová příchuť
• 2 vejce
• 1 hrnek plnotučného mléka
• 1 hrnek pšeničné polohrubé mouky
• 1 hrnek špaldové hladké mouky
• 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
• Hera a polohrubá mouka do formy


Na krém:


• 250 g Hery máslová příchuť
• 150 g cukru moučka
• 100 g mascarpone
• potravinářské barvivo – tři různé odstíny

 

Pečená kraslice - 1
(Foto: oficiální zdroj)

 

Postup:

 

Připravte si formu na 6 malých bábovek. Vymažte ji Herou a vysypejte polohrubou moukou. Troubu předehřejte na 170 °C.


V kuchyňském robotu s metlou ušlehejte Heru s cukrem a vejci do krémovité hmoty. V druhé misce smíchejte obě mouky a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte.

 

Přidejte do mísy robota a přilijte mléko. Opatrně promíchejte, až vznikne hladké těsto.


Těsto nalijte do připravené formy. Pečte zhruba 35 minut v předehřáté troubě. Bábovky budou hotové, když po zapíchnutí špejle do středu vyjde ven čistá špejle, neobalená těstem.


Nechejte trochu vychladnout a vyklopte z formy. Naskládejte bábovky na mřížku a počkejte, až úplně vychladnou.

 

Pečená kraslice - 3
(Foto: oficiální zdroj)


Mezitím, co bábovky chladnout, si připravte krém. Změklou Heru vyšlehejte s cukrem do světlého krému. Šlehejte v robotu, na vysokou rychlost. Bude to trvat určitě pár minut. Potom přidejte mascarpone a ještě chvíli společně prošlehejte.


Krém rozdělte na 4 díly. Jeden zůstane světlý, další obarvěte, každý jinou barvou.

 

Pečená kraslice - 6
(Foto: oficiální zdroj)

 

VYZKOUŠEJTE NAŠE RECEPTY:

Jarní velikonoční paštika RECEPT
Upečte si zdravého velikonočního beránka RECEPT
Velikonoční pečený zajíc na divoko RECEPT


Po vychladnutí bábovky rozřízněte. Vždycky jednu bábovku na dvě části. Pokud bude potřeba, seřízněte také spodní část bábovky tak, aby vždycky dvě bábovky k sobě spodní částí pasovaly.

 

Pečená kraslice - 5
(Foto: oficiální zdroj)

 

Pečená kraslice - 4
(Foto: oficiální zdroj)


Bábovky promažte krémem. Použijte tři barevné krémy, každou vrstvu namažte jinou barvou. Naskládejte do tvaru vajíčka a nechejte hodinu zatuhnout v lednici.

 

Pečená kraslice - 7
(Foto: oficiální zdroj)

 

Pečená kraslice - 8
(Foto: oficiální zdroj)


Vytvarovaná vajíčka pomažte krémem zvenčí, dokončete tvarování vajíčka. Zatím pracujte nahrubo, krém ještě nemusíte uhladit. Dejte opět na hodinu do lednice.

 

Pečená kraslice - 9
(Foto: oficiální zdroj)

 

Krém ztuhne a bude se vám mnohem lépe vyhlazovat. Pracujte příborovým nožem nebo lžičkou. Uhlaďte povrch vajíček, spojte jednotlivé pruhy, na bílé vajíčko můžete udělat pomocí zdobičky barevné tečky, pruhy.

 

Pečená kraslice - 10
(Foto: oficiální zdroj)

 

Pečená kraslice - 11
(Foto: oficiální zdroj)


Nechejte pořádně vychladit v lednici.

 

Pečená kraslice - 15
(Foto: oficiální zdroj)

 

Pečená kraslice - 13
(Foto: oficiální zdroj)

 

Pečená kraslice - 19
(Foto: oficiální zdroj)

 

Pečená kraslice - 18
(Foto: oficiální zdroj)

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře